Federația Română de Scrimă, în parteneriat cu Ford România, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația Salvați Copiii, va întreprinde la finalul acestei săptămâni o serie de acțiuni de ajutorare a copiilor nevoiași din orașele București, Craiova și Brașov.
Astfel, vineri, sâmbătă și duminică, 30 mai, 31 mai și 1 iunie, cei mai importanți scrimeri români vor dărui peste 100 de pungi cu jucării, donate chiar de ei, în trei centre după cum urmează:
  • Vineri, 30 mai – Loredana Dinu, Maria Boldor și Mălina Călugăreanu se vor afla la Adăpostul de noapte și de zi pentru copiii străzii, de pe strada Secuilor, Nr. 9A, sector 4 unde vor dona jucării unor copii nevoiași. Acțiunea va începe la ora 14:00. Loredana Dinu este multiplă campioană mondială la spadă, iar Maria și Mălina se pregătesc pentru participarea la Campionatul European de scrimă pentru seniori de la Strasbourg (7-14 iunie), în concursul de floretă.
  •  Sâmbătă, 31 mai – Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman, Maria Udrea și domnul Octavian Zidaru se vor afla la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, din Bulevardul Mihai Romanescu, Nr. 99, Craiova, unde vor dona jucării unor copii aflați în îngrijirea Fundației Salvați Copiii. Acțiunea va începe la ora 14:00. Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman, Maria Udrea se află în această perioadă în cantonament la Craiova, unde pregătesc participarea la Campionatul European de scrimă pentru seniori de la Strasbourg (7-14 iunie), în concursul de spadă.
  •   Duminică, 1 iunie – Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu, Iulian Teodosiu și antrenorii Mihai Covaliu și Florin Zalomir se vor afla la Școala Nicolae Orhidan, de pe strada Brazilor, Nr. 9, Brașov, unde vor dona jucării unor copii aflați în îngrijirea Fundației Salvați Copiii. Acțiunea va începe la ora 14:00. Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu se află în această perioadă în cantonament la Cheile Grădiștei, unde pregătesc participarea la Campionatul European de scrimă pentru seniori, în concursul de sabie.