Spadasina Amalia Tătăran, de la CS Dinamo, a câștigat titlul național după o finală în care a învins-o, 15-12, pe Bianca Benea, de la CSM Oradea. Amalia a ajuns în ultimul act al competiției după victorii la Roxana Bulborea (LPS Craiova, cu 15-5), Diana Zota (CS Dinamo, cu 15-6), Ileana Cătălina (CSM Craiova, cu 15-11) și Claudia Năboiu (CSU Craiova, cu 15-9.

Finalista din acest an, Bianca Benea a fost surpriza plăcută a Naționalelor de seniori. Ea a eliminat, pe rând, pe Larisa Oprea (CS Dinamo, cu 15-2), Adela Danciu (CSU Craiova, cu 15-12), Raluca Sbîrcia (CS Dinamo, cu 15-12) și, în semifinale, pe Maria Udrea (CSA Steaua, cu 15-11.

Pe podium, după Amalia și Bianca, s-au mai clasat Maria Udrea și Claudia Năboiu. Locurile 5-8 au fost ocupate de Greta Vereș (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CS Dinamo), Ileana Cătălina (CSM Craiova) și Alexandra Pătru (CSU Craiova).

Campioana olimpică, mondială și europeană, Simona Gherman, și președintele federației, Marius Florea, au împărțit medaliile și premiile în bani oferite de partenerul DCN EU.

De aici puteți încărca, în format pdf, tabelul cu rezultate, lista participantelor și clasamentul final

Results Kit