Echipa României (Ana Botezatu, Alexandra Mitruș, Ilinca Pantiș, Denisa Șerban) a început ziua cu o victorie fără probleme în fața Georgiei. A fost 45-35 pentru tricolore după un meci pe care Alexandra, Ilinca și Denisa l-au condus de la cap la coadă. A urmat înfruntarea cu Turcia, din sferturi, unde fetele noastre au condus cu 10-6 după al doilea releu, dar au urmat patru relee consecutive câștigate la scor de către adversare și Turcia avea un avantaj consistent pe tabelă, 30-16. Revenirea tricolorelor nu s-a produs, chiar dacă acestea au recuperat o parte a diferenței, iar turcoaicele s-au impus cu 45-34, trimțând România în turneul pentru locurile 5-8.

Aici a urmat un meci tare împotriva Germaniei. Româncele s-au mobilizat extraordinar, au câștigat primele două relee și le-au încheiat la egalitate pe următoarele două, luând avans pe tabelă, 20-15 Revenirea adversarelor, din releul al cincilea, a fost contracarată de victoria cu 5-0 a Ilincăi Pantiș în fața Christinei Weber, apoi fetele au menținut ritmul și succesul final a fost al nostru, cu 45-43. În meciul pentru locul 5, împotriva Poloniei, România a cedat cu 37-45 și a terminat competiția pe locul 6.

În concursul masculin de spadă, echipa României (Rareș Marghescu, Florin Mirică, Daniel Popa, Alexandru Stoica) a pierdut în primul tur, în fața echipei Marii Britanii. Întâlnirea a fost dominată de adversari, tricolorii reușind să câștige doar două relee și să încheie altul la egalitate. Britanicii s-au impus cu 45-33, iar România a ocupat locul 22 în ierarhia finală.