Primul concurs pentru fetele din lotul olimpic de floretă al României în contonamentul de la Budapesta. Stagiul de pregătire din Ungaria este urmarea protocolului încheiat între Federațiile de Scrimă din România și Ungaria. Antrenorul Petre Ducu le-a înscris în competiție pe Maria Boldor, Ana Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu și Teodora Sârbu. Toate cele cinci românce intrate în concurs au reușit să se califice pe tabloul principal.

Mălina Călugăreanu a avut cel mai lung parcurs dintre tricolore. Calificată direct în turul secund, ea a trecut de Emilia Zsoldosi (15-5) și s-a calificat în sferturi cu o victorie categorică la Eszter Wolf (15-7). În sferturi, Mălina a cedat in extremis la Lilla Zsofia Hanzi, după o partidă extrem de disputată și încheiata  cu scorul de 15-13 în favoarea sportivei maghiare.

În primul tur Teodora Sârbu a trecut cu 15-5 de Kata Roza Toth, însă a cedat în turul următor la Erika Nekifor (1-15).

Emilia Corbu a învins-o în turul întâi pe Ruhan Yue (15-7) și a pierdut apoi greu la Kata Kondricz (14-15).

Intrată direct în turul al doilea, Maria Boldor a fost învinsă de Viktoria Mesteri (15-9), în timp ce Ana Boldor a reușit să o învingă în primul tur pe Zsofia Reka Tolgyesi (15-10), pentru a ceda însă în fața lui Fanni Kreiss (7-15).

La Budapesta a fost prezent și președintele Federației Române de Scrimă, Marius Florea, care a asistat la competiție dar a avut și o întâlnire cu omologul său maghiar, Zsolt Csampa. Întâlnirea dintre cei doi președinți  a avut ca temă principală de discuție extinderea protocolului prin care scrimerii seniori din loturile naționale ale României participă la stagii de pregătire în Ungaria. De această extindere ar urma să beneficieze  și componenții loturilor de cadeți și juniori.