Universiada Napoli 2019 – floretă feminin, spadă masculin, individual

A doua zi a concursului de scrimă de la Napoli a adus a doua medalie pentru România! De această dată, performanța a fost reușită de o fată: Mălina Călugăreanu! Din cele trei sportive tricolore care au participat la întrecerile din grupe, doar două au mers mai departe: Mălina Călugăreanu (cu cinci victorii) și Maria Boldor (cu patru victorii). Din păcate, Teodora Sîrbu a fost eliminată în această fază.

În 16-imi, Mălina a învins-o pe poloneza Renata Tomczak (15-9). Iar Maria a trecut de sud-coreeana Ko Chaeyeong (15-13). În optimi, româncele s-au luptat între ele, învingătoare fiind Mălina Călugăreanu, care s-a impus cu 15-8. În sferturi, Mălina a învins-o pe italianca Martina Sinigalia (15-11) și s-a calificat în semifinale, fază în care adversară i-a fost o altă italiancă, Erica Cipressi. Românca a pierdut în fața Ericăi cu 10-15 și a terminat concursul pe locul 3, câștigând astfel medalia de bronz. Cipressi a câștigat la pas finala cu franțuzoaica Morgane Patru (15-3), iar pe podium a mai urcat – tot medalie de bronz – și Camilla Mancini (Italia).

Maria Boldor a încheiat concursul pe locul 15, iar Teodora Sîrbu pe poziția 46.

La spadă băieți am avut un singur concurent la individual, pe Adrian Dabija. Acesta a ieșit din grupe după patru victorii și l-a eliminat în primul tur al tabloului principal pe portughezul Joao Rodrigo Cruz, de care a dispus cu 15-7. În 16-imi, Adrian a pierdut însă la sud-coreeanul Hyomin Jang (8-15) și a terminat competiția pe locul 20.

Foto: FIE/Bizzi Team