Sala de Atletism din Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din București a găzduit sâmbătă, 12 mai 2018, întrecerea de floretă seniori masculin Memorialul „Romeo Pellegrini” – etapă satelit de Cupă Mondială. Concursul a fost organizat de către Federația Română de Scrimă și CSA Steaua, iar la start au fost prezenți 61 de sportivi din întreaga lume. Pentru România au concurat 12 sportivi: Justin Albeanu, Gabriel Albeanu, Benjamin Bodo, Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică, Răzvan Cristian, Bogdan Dascălu, Victor Gheorghe, Radu Mocanu, Alexandru Pîrva, Silviu Roșu și Alexandru Sîrb.
Cel mai bun rezultat pentru țara noastră a fost obținut de către Bogdan Dascălu. Legitimat la CSU Cluj Napoca, Bogdan s-a clasat pe locul 3, după ce a cedat în semifinale în duelul cu Ignacio Breteau (Spania), scor 13-15. În 2018, concursul a fost câștigat de către Martino Minuto (Turcia), învingător în finală cu Ignacio Breteau (Spania), scor 15-5. Ceilalți floretiști români s-au clasat la final pe următoarele poziții: Andrei Ciobănică – locul 16, Benjamin Bodo – locul 26, Răzvan Cristian – locul 29, Silviu Roșu – locul 31, Alexandru Pîrva – locul 37, Mădălin Chirnogeanu – locul 45, Alexandru Sîrb – locul 48, Victor Gheorghe – locul 52, Justin Albeanu – locul 58, Radu Mocanu – locul 59, Gabriel Albeanu – locul 60.
Rezultatele complete și clasamentul final pot fi găsite AICI.

Cine a fost Romeo Pellegrini?

Fiul lui Angelo Pellegrini, Romeo Pellegrini, debutează ca antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Energia în anul 1976, la vârsta de 24 de ani, fiind a treia generaţie care moşteneşte pasiunea pentru scrimă.
Inițial, bunicul său, Giuseppe Pellegrini, născut în 1879 la Livorno, s-a stabilit în Timişoara în 1913, unde a deschis o sală de scrimă proprie. Mai târziu devine “profesor de arme” la  Şcoala specială de artilerie. Are merite speciale în organizarea primelor nuclee de scrimă în Timişoara, ca şi în iniţierea unor acţiuni de popularizare a acestui sport.
Moştenind calităţile înaintaşilor săi, Romeo Pellegrini işi creează la C.S.S. Energia o clasă de floretă, selectând cu răbdare şi migală, dintre sute de şcolari, din toate sectoarele Bucureştiului, pe cei mai dotaţi cu aptitudini pentru acest sport. Mai târziu, Romeo Pellegrini devine antrenor la lotul național de tineret, iar dintre sportivii pe care au avut rezultate sub comanda sa îi putem aminti pe: Gerogeta Beca, Romică Molea, Laura Badea, Claudia Grigorescu, Roxana Scarlat, Cătălina Petrescu, Irina Drăghici şi Dorina Mihai.
Nu uitați să urmăriți Federația Română de Scrimă pe următoarele conturi de socializare:
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE