Capitala Rusiei, Moscova, găzduiește de vineri și până duminică, în perioada 11-13 mai 2018, Grand Prix-ul de sabie. Se va trage exclusiv la individual, la masculin și feminin. La start și-au anunțat prezența 163 de sportivi și 139 de sportive, iar România este reprezenată de șapte sportivi:
MASCULIN: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Codin Cozmuleanu, George Dragomir, Ciprian Gălățanu;
FEMININ: Bianca Pascu.
Sâmbătă, 12 mai, în Rusia s-a tras în calificările probei de sabie feminin și pe tabloul principal de 64 de sabie masculin. Dacă Bianca Pascu va concura doar duminică, azi au tras în 64 trei sabreri români. Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea și George Dragomir s-au calificat pe tabloul principal de 64 după calificările de vineri. Iar Iulian Teodosiu, Codin Cozmuleanu și Ciprian Gălățanu au fost eliminați.
În proba de sabie masculin, cel mai bun rezultat pentru delegația României a fost obținut de către Alin Badea, de la CSA Steaua, care s-a clasat pe locul 21. Ceilalți sabreri români au încheiat proba de la Moscova pe următoarele poziții: Tiberiu Dolniceanu – locul 28, George Dragomir – locul 57, Iulian Teodosiu – locul 87, Codrin Cozmuleanu – locul 109, Cipria Gălățanu – locul 128. Întrecerea a fost câștigată de Oh Sanguk (Coreea de Sud), care a trecut în finală de Luca Curatoli (Italia), scor 15-8.
Programul de concurs de duminică, 13 mai 2018, este următorul:
Ora 13:30 – tabloul de 64 la sabie feminin;
Ora 18:00 – finala la sabie feminin.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie seniori, din sezonul 2017-2018, la masculin va avea loc la Madrid, în perioada 18-20 mai 2018, iar la feminin se va disputa între 1 și 3 iunie la Tunis 2018.
GALERIE FOTO cu evoluția sabrerilor români la Moscova puteți vedea AICI.
FOTO: FIE
Nu uitați să urmăriți Federația Română de Scrimă pe următoarele conturi de socializare:
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE