C.E. U23 – Plovdiv 2019 – spadă & floretă feminin, sabie masculin, echipe

Echipa de sabie a României a cucerit aurul la Europenele U23 de la Plovdiv! Codrin Cozmuleanu, George Dragomir și Paul Ursachi au avut un traseu greu, dar pe care l-au parcurs fără greșeală! România a învins Ungaria cu 45-39, apoi a tras cu Italia în semifinale. Tricolorii au condus în permanență și chiar dacă italienii s-au apropiat amenințător în ultimele două relee, românii s-au impus cu 45-44. În finală, România a înfruntat Germania. Nemții au condus, iar tricolorii au reușit să treacă în avantaj abia după releul al șaptelea. Din acel moment Ursachi, Cozmuleanu și Dragomir au luptat extraordinar, au reușit să păstreze avantajul , iar finalul a fost electrizant, cu o victorie la limită, dar uriașă: România – Germania 45-44 și tricolorii sunt campioni europeni pe echipe la sabie! Felicitări echipei – unde nu trebuie să-l uităm pe Matei Cidu, și antrenorului Cosmin Hancianu!

La spadă fete, România (Alexandra Predescu, Bianca Benea, Denisa Barosan, Mihaela Leonte – antrenor Cornel Milan) a pierdut în sferturi cu Polonia (30-45) și a luptat în turneul de clasament pentru locurile 5-8. Aici, româncele au învins Estonia (45-38) și Rusia (44-43) clasându-se în final pe locul 5.

În al treilea concurs al zilei, echipa feminină de floretă (Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Ana Boldor, Emilia Corbu – antrenor Florin Gheorghe) a fost învinsă de Polonia, cu 43-20, și a luptat pentru o clasare pe locurile 5-8. Învinse de Germania cu 42-34, floretistele s-au revanșat printr-o victorie cu Slovacia (44-36) și au încheiat competiția pe locul 7. Felicitări fetelor și antrenorilor de la spadă și floretă!

Foto: EFC/Bizzi Team