Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, în colaborare cu Federația Română  de Scrimă, organizează, pentru al patrulea an consecutiv la București, Cupa Europei la floretă feminin.
Competiția se va desfășura duminică, 14 mai 2017, începând cu ora 10:00, la Sala „Mihai Viteazul” – Steaua din București (vis-à-vis de AFI Cotroceni).
Echipe participante: SVSM Kiev (Ucraina), Hapoel Akko Romach Abirim (Israel), Şcoala de scrimă Chişinău (Republica Moldova), Escalibur Fencing Club (Bulgaria), CSA Steaua Bucureşti și CSU Poli Timișoara.
Echipa CSA Steaua, antrenată de Petre Ducu și Florin Gheorghe, este compusă din floretistele: Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Rebeca Cândescu și Anca Săveanu.
Cupa Europei la floretă feminin este o competiție intercluburi, care se adresează echipelor campioane naționale en-titre. Confederația Europeană de Scrimă a acordat României, pentru a patra oară consecutiv, dreptul de a organiza acest concurs, iar datorită faptului că echipa de floretă CSA Steaua București a cucerit titlul de campioană națională și în anul 2016, clubul militar este din nou organizator.
Este îmbucurător faptul că organizarea Cupei Europei la floretă feminin de către CSA Steaua București a devenit un eveniment consacrat pentru scrimă, atât la nivel național cât și european, iar anul acesta și-a anunțat prezența și președintele Confederației Europene de Scrimă, domnul Stanislav Pozdniakov.
La ediția precedentă, echipa CSA Steaua București a câștigat medalia de argint, în vreme ce trofeul i-a revenit clubului Fiamme Gialle din Italia.
Programul competiției:
Ora 09:00 – Control echipament;
Ora 09:30 – Ședință tehnică;
Ora 10:00 – Debut grupe de 3 echipe;
Oa 13:30 – Finala mică și meciuri de clasament;
Ora 16:00 – Finala mare;
Ora 17:15 – Festivitate de premiere.
Sistem de concurs: două grupe preliminare de câte trei formații, iar apoi se vor disputa meciurile de clasament.
Componența celor două grupe este următoarea:

Componența celor șase formații care concurează azi la Cupa Europei este:

Programul celor trei manșe din grupe este:
MANȘA 1: CSA Steaua – Hapoel Akko Romach Abirim (Israel), SVSM Kiev (Ucraina) – Escalibur Fencing Club (Bulgaria);
MANȘA 2: Hapoel Akko Romach Abirim (Israel) – Şcoala de scrimă Chişinău (Republica Moldova), Escalibur Fencing Club (Bulgaria) – CSU Poli Timișoara;
MANȘA 3: CSA Steaua – Şcoala de scrimă Chişinău (Republica Moldova), CSU Poli Timișoara – SVSM Kiev (Ucraina).
Intrarea publicului la competiție este liberă.
Concursul poate fi urmărit LIVE-SCORE AICI.
Cupa Europei este transmisă LIVE pe canalul de Youtube al CSA Steaua și poate fi vizionată LIVE AICI.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția concursului de la Sala „Mihai Viteazul” – Steaua din București.