C.M. de cadeți și juniori – Torun 2019 – juniori, sabie masculin, individual

O zi lungă și frumoasă pentru tricolori la Mondialele de la Torun, acolo unde, pentru scrima românească, s-a mai născut un erou cu mască! Un sabrer talentat, George Dragomir, a obținut o performanță extraordinară la Mondiale – a urcat pe podium sub tricolor, cucerind medalia de argint! După parcursul extraordinar de azi și semifinala câștigată fără probleme în fața lui Giacomo Mignuzzi, în această seară George a intrat pe planșă pentru ultima luptă. Adversar i-a fost tot un italian, Lorenzo Roma. Din păcate, românul nu a reușit să încheie cu o victorie! Puțin i-a lipsit să îl ”citească” pe italian, cel care a câștigat aurul, învingând cu 15-8. Însă George a urcat pe podium, pe treapta a doua, și a fost medaliat chiar de doamna Ana Pascu. O ștafetă simbolică, peste timp, între o legendă și un început de poveste care poate naște o legendă.

George Dragomir a arătat astăzi, pe planșele Mondialului de la Torun, că poate fi un mare campion! Are destule atu-uri: o scrimă frumoasă, a fost dinamic, ”rău” și exploziv.  Atunci când muncești la antrenamente, primești ceea ce dai pentru a-ți îndeplini visul! De astăzi, George Dragomir e vicecampion mondial! Noi suntem mândri de el, de antrenorii care l-au format și de cei care l-au ajutat să urce pe podium! BRAVO!

Din păcate, ceilalți trei români de pe tabloul de 128 nu au reușit rezultate notabile.

Andrei Paștin nu a intrat pe tabloul de 64, el pierzând la rusul Vladislav Pozdniakov, cu 11-15.

Nici Rareș Ailinca nu a făcut pasul între primii 64 de sabreri, după ce a fost eliminat de maghiarul Gyorgy Lehel, cu 12-15.

Răzvan Stănescu a fost eliminat în același prim tur de către polonezul Marcin Lipinski, în fața căruia a pierdut la o tușă, cu 14-15.

Mâine intră în concurs sabrerii cadeți, atât fetele, cât și băieții.

Foto FIE/Bizzi Team