Campionatele Europene U23 – Plovdiv 2019 – spadă feminin

Alexandra Predescu a luat argintul în proba de spadă după o zi excelentă pentru scrimerii români prezenți la Europenele din Bulgaria. Trei spadasine din patru s-au calificat pe tabloul principal azi. Mihaela Leonte a ieșit din primul tur, fiind învinsă de Darja Varfolomyeyeva (Ucraina), cu 15-12.

Alexandra Predescu a eliminat-o mai întâi pe Jana Grijak (Serbia), pe care a învins-o cu 15-11, apoi pe suedeza Cecilia Lehrman, de care a dispus cu 15-4. În optimi, Alexandra a întrecut-o pe finlandeza Ilona Syvala, tot cu 15-4, pentru ca în sferturi să treacă și de Alexandra Louis Marie (15-7). Sportiva noastră a intrat astfel în semifinale și își asigurase o medalie. În penultimul act al competiției, Alexandra a câștigat disputa cu rusoaica Irina Okhotnikova (15-14) și a intrat în finală, acolo unde a pierdut întâlnirea cu italianca Roberta Marzani (6-15).

Bianca Benea s-a calificat pe tabloul principal cu cinci victorii în grupă. În 16-imi a eliminat-o pe Vikte Azukaite (Lituania), cu 15-13, dar a fost învinsă în optimi de elvețianca Noemi Moeschlin, cu 15-10. La final, Bianca a ocupat locul 10.

Denisa Barosan a fost eliminată încă din faza grupelor, acolo unde românca a reușit o singură victorie.

Foto: EFC/Bizzi Team