Liderul clasamentului mondial feminin la spadă s-a impus fără mari probleme în Carpathia Cup, competiție organizată la Rzeszów, în Polonia. Concurând alături de alte 30 de spadasine din Austria, Cehia, Polonia și Venezuela, printre care s-au aflat și alte trei sportive clasate în TOP 50 mondial la spadă: Ewa Trzebinska (Polonia), Renata Knapik-Miazga (Polonia) și Maria Gabriela Martinez (Venezuela), Ana Maria a fost repartizată în grupa preliminară 1, alături de Paulina Wilaszek (Polonia), Emilia Korkus (Polonia), Cecylia Cieslik (Polonia), Elisabeth Pinggera (Austria), Leonore Praxmarer (Austria) și Veronika Bieleszova (Cehia).

Ana s-a calificat din grupă cu cinci victorii din șase posibile, iar pe tabloul principal a întâlnit-o, în primul meci, pe poloneza Emilia Korkus, de care a dispus cu 15-8. În sferturi, sportiva noastră a întrecut-o pe cehoaica Katerina Saligerova cu 15-9, iar în semifinale a învins-o pe numărul 30 mondial, poloneza Ewa Trzebinska, cu 10-9. În finală, Ana a întâlnit-o pe poloneza Magdalena Piekarska-Twardochel. A fost un meci disputat, în care victoria i-a revenit româncei, cu 9-8, iar aurul Carpathia Cup în proba feminină de spadă merge la Ana Maria Brânză.

Clasamentul final al Carpathia Cup – turneul feminin de spadă:

1 Ana Maria Popescu (România), 2 Magdalena Piekarska-Twardochel (AZS AWF Warszawa), 3 Ewa Trzebinska (AZS AWF Warszawa) și Jagoda Zagala (Piast Gliwice).