Oraşul austriac Linz a găzduit sâmbătă și duminică, 29 și 30 martie, o nouă ediţie a Maratonului Internaţional de spadă pentru seniori. România a fost reprezentată de 19 sportivi de la CSU Craiova şi CSM Oradea. După succesul total de sâmbătă al băieților, când românii au ocupat întreg podiumul prin Alin Mitrică (CSU Craiova), Lucian Ciovică (CSM Oradea) și Alin Sbîrcia (CSU Craiova), duminică a fost rândul fetelor să-și spună cuvântul.
Ana Maria Constantin s-a clasat pe locul I după o evoluție de senzație. Sportiva de la CSM Oradea a obținut 30 de victorii din 31 de meciuri, iar pe locul doi s-a clasat Raluca Sbîrcia (CSU Craiova). În primele opt a mai intrat Bianca Benea (CSM Oradea), care are 15 ani și a tras la nivel de senioare.
Maratonul Internaţional de spadă de la Linz este un concurs atipic. Până în 16-imi se trage normal, pe tabloul. Apoi, ultimii 32 rămaşi în concurs trag după sistemul fiecare cu fiecare, iar la final se alcătuieşte clasamentul. O zi întreagă de concurs ţine aproximativ 12 ore.