Sezonul 2015-2016 al Cupei Mondiale de sabie seniori masculin a programat duminică, 8 noiembrie, la Amsterdam o etapă satelit.
La concursul din Olanda punctele acordate câștigătorilor sunt mai puține în comparație cu o etapă normală din această competiție. Spre exemplu, locul întâi primește la Amsterdam 4 puncte, față de 32, cât se dă în mod normal.
La startul întrecerii din Olanda s-au înscris 60 de sportivi, iar patru au fost din România.
Țara noastră a fost reprezentată la Amstedam de următorii: Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo), Vlad Luca (ACS Duel), Vlad Secoșan (ACS Duel).
Cel mai bun rezultat al României a fost obținut de către Alin Badea. Legitimat la CSA Steaua, Alin a terminat întrecerea pe poziția a treia după următorul parcurs: tabloul de 64 – liber; tabloul de 32 – 15-4 cu Aidan Clarke (Irlanda); tabloul de 16 – 15-12 cu Jeff Spear (SUA); tabloul de 8 – 15-11 cu Ricardo Bustamante (Argentina); semifinale – 5-15 cu Joseph Polossifakis (Canada).
Ceilalți trei sabreri români s-au clasat la final pe următoarele poziții: Iulian Teodosiu (CS Dinamo) – locul 9, Vlad Luca (ACS Duel) – locul 54, Vlad Secoșan (ACS Duel) – locul 55.
Delegația României a fost condusă de către antrenorul Dan Găureanu.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans