La doar 14 ani și jumătate, Alexandra Predescu a fost la un pas de a intra între cele mai bune 16 spadasine din lume la cadeți. Din păcate, eleva antrenoarei Alina Ciuculescu a cedat pe tabloul de 32 în fața sportive Catherine Nixon (SUA), scor 12-15, eșec ce a privat-o de Alexandra de șansa de a se lupta mai departe pentru intrarea pe tabloul de 8, acolo unde dacă ar fi ajuns ar fi putut obține biletul pentru Jocurile Olimpice de tinere de la Nanjing (China), din perioada 16-28 august.
Vineri, 4 aprilie, Alexandra a început bine competiția. A fost în grupa 11 și a obținut următoarele rezultate: 5-2 cu Ya Chi Yang (Hong Kong), 2-5 cu Ana Mesic (Croația), 2-1 cu Fanny Depanian (Franța), 5-3 cu Elizabeth Dakasheva (Bulgaria), 4-5 cu Medora McCarthy (Marea Britanie) și 5-1 cu Alzbeta Nevosadova (Cehia). Pe tabloul de 64, Alexandra Predescu a învins-0 cu 15-7 pe sârboiaca Jovana Zivanovic.
Din păcate, pe tabloul de 32, Catherine Nixon s-a dovedit a fi mai bună, iar Alexandra s-a clasat în final pe poziția 25. Rezultatul este unul excelent dacă observăm faptul că doar patru sportive născute în același an cu românca, în 1999, s-au clasat mai bine în topul final.