Grand Prix-ul de spadă de la Doha se încheie duminică, 6 decembrie, cu întrecerile de pe tabloul principal de 64 din proba feminină.
În această fază a concursului, România este reprezentată de patru sportive: Ana Maria Popescu (CSA Steaua), Simona Gherman (CSA Steaua), Loredana Dinu (CS Dinamo) și Anca Măroiu (CSA Steaua). Dacă primele două au acces direct pe tabloul de 64 grație pozițiilor din clasamentul Cupei Mondiale, Loredana și Anca au ajuns aici după victoriile din calificările de sâmbătă. Tot sâmbătă au tras în calificări și Simona Pop (CSA Steaua) și Amalia Tătăran (CS Dinamo), dar ele au fost eliminate pe tabloul preliminar de 64.
Ana Maria Popescu (CSA Steaua), Simona Gherman (CSA Steaua), Loredana Dinu (CS Dinamo) și Anca Măroiu (CSA Steaua) vor trage pe tabloul principal de 64 după următorul program:
Ora 8:00 – Ana Maria Popescu – Julia Beljajeva (Estonia);
Ora 8:00 – Simona Gherman – Maureen Nisima (Franța);
Ora 8:50 – Loredana Dinu – Emma Samuelsson (Suedia);
Ora 10:05 – Anca Măroiu – Tatiana Logunova (Rusia).
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor românce la Grand Prix-ul de la Doha.
FOTO: FIE
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 8:40 – Ana Maria Popescu s-a calificat pe tabloul de 32! Sportiva de la CSA Steaua a trecut în 64 de Julia Beljajeva (Estonia), scor 13-7. În schimb, Simona Gherman (CSA Steaua) a fost eliminată pe tabloul de 64, după ce a cedat cu 11-15 duelul cu  Maureen Nisima (Franța).


UPDATE, ora 8:58 – Loredana Dinu s-a calificat și ea pe tabloul de 32 la Grand Prix-ul de la Doha. Sportiva legitimată la CS Dinamo a trecut în 64 de Emma Samuelsson (Suedia), scor 15-8.


UPDATE, ora 9:55 – Anca Măroiu a fost eliminată pe tabloul de 64, după ce a cedat cu 9-15 în duelul cu Tatiana Logunova (Rusia).


UPDATE, ora 9:57 – Ana Maria Popescu și Loredana Dinu vor trage pe tabloul de 32 după următorul program:
Ora 11:40 – Ana Maria Popescu – Britta Heidemann (Germania);
Ora 12:05 – Loredana Dinu – Erika Kirpu (Estonia).


UPDATE, ora 11:53 – Ana Maria Popescu a fost eliminată pe tabloul de 32, după ce a cedat cu 8-9 duelul cu Britta Heidemann (Germania).


UPDATE, ora 12:21 – Loredana Dinu a părăsit și ea Grand Prix-ul de la Doha, după ce a fost învinsă pe tabloul de 32 de către Erika Kirpu (Estonia), scor 9-10.


UPDATE, ora 13:20 – În urma evoluțiilor de sâmbătă și duminică, cele șase sportive din România au încheiat Grand Prix-ul de spadă seniori feminin de la Doha pe următoarele poziții: Ana Maria Popescu (CSA Steaua) – locul 19, Loredana Dinu (CS Dinamo) – locul 30, Simona Gherman (CSA Steaua) – locul 36, Anca Măroiu (CSA Steaua) – locul 52, Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 65, Simona Pop (CSA Steaua) – locul 72.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin va avea loc în perioada 22-24 ianuarie în Spania, la Barcelona. Pe 10 ianuarie, în Suedia, la Stockholm, va avea loc o etapă satelit de Cupă Mondială.