Ana Maria Brânză, Simona Pop și Simona Gherman nu sunt entuziasmate după noul succes obținut duminică, 11 mai, în Superliga de spadă seniori, proba feminină, dar au declarat reprezentanților mass-media că gândul lor zboară la etapele de Cupă Mondială de la Rio de Janeiro și Havana și la Campionatele Europene și Mondiale din această vară.
Nu sunt mulțumită pentru că nu am fost aptă din punct de vedere medical, am avut probleme cu spatele, mai ales ieri (n.r. – sâmbătă), fapt care m-a și ținut în afara planșei. În ansamblu, însă, a fost bine. Concursul ne-a ținut în priză, ne-am obișnuit cu trezitul de dimineață, mai ales că urmează să schimbăm fusul orar cât de curând. Felicit sincer echipa Liceului cu Profil Sportiv din Craiova (foto,jos), care a reușit ceva extraordinar. Fetele s-au prezentat foarte bine, nu mă așteptam, dar au arătat că se poate. Eram nerabdătoare să revină una dintre colegele mele, pentru a nu mai fi singura veterană din echipă. Cred mult în experiența Simonei. Sper să ne ajute mai ales la echipă. Concursurile următoare vor fi mult mai importante. La Rio trebuie să ne păstrăm punctele cucerite anul trecut, trebuie să ne menținem în primele patru pentru a nu pierde puncte la general. La individual, în trecut, nu am avut performante la Rio. Sper ca anul acesta să fie de bun augur, să obtin un rezultat bun”, a declarat Ana Maria Brânză pentru ProSport.

DSCN9993  DSCN9975

Aștept să văd cum va fi la concursurile de afară, la ce nivel sunt cu adevărat. Vreau să văd ce s-a schimbat în acești doi ani. Deocamdată nu am obiectiv, nu vreau presiune. Vor conta mult mai mult Europenele și Mondialele, acolo mă voi gândi la un obiectiv. Celei mici (n.r. – Teodora Ioana) îi place în sală și sper să o îndrum, câte puțin, spre acest sport. Poate îmi calcă mie pe urme, cu scrima„, a spus Simona Gherman, completată de Simona Pop: „Concursul nu a fost unul extrem de puternic. Sper ca la următoarele ediții echipele să fie mai valoroase și să ne opună o rezistență mai mare. Simona Gherman a revenit excelent în echipă. Sunt fericită și sper să ne ajute să obținem cât mai multe victorii, mai ales în întrecerile internaționale.”