Orașul Satu Mare găzduiește la finalul acestei săptămâni, de vineri și până duminică, între 13 și 15 mai, a 93-a ediție a Campionatului Național de spadă seniori masculin.
Prima ediție, la individual, a avut loc în anul 1920 și a fost câștigată de către Alexandru Racoviță, iar ultimul campion național, din 2015, este Liviu Dragomir. La echipe, prima ediție a avut loc abia în anul 1955, fiind câștigată de Știința ICF București, iar ultima echipă campioană la spadă masculin echipe este CSM Satu Mare, în 2015.
Anul acesta, întrecerile Campionatului Național, ale Diviziei A și Superligii se dipută la Sala de Scrimă „Aleandru Csipler” din Satu Mare, după următorul program:
VINERI, 13 MAI
Ora 9:00 – spadă masculin individual;
SÂMBĂTĂ, 14 MAI
Ora 9:00 – Divizia A și primele etape din Superliga pe echipe;
DUMINICĂ, 15 MAI
Ora 9:00 – ultimele etape din Superligă.
Duminică, 15 mai, de la ora 11:30, TVR Cluj va transmite LIVE de la Satu Mare finala Superligii. Promo-ul transmisiunii LIVE poate fi văzutAICI.
Vineri, 13 mai, de la ora 9:00 a avut loc proba individuală. La start, care s-a dat la ora 9:00, s-au prezentat 42 de sportivi. S-au tras două tururi de grupe, iar apoi toți sportivii au ajuns pe un tablou incomplet de 64, de eliminare directă. După un concurs extrem de echilibrat și de disputat, medalia de aur a fost câștigată de către Adrian Pop. Legitimat la CSM Satu Mare, Adrian a câștigat al patrulea titlu național din carieră la individual seniori după ce a trecut în finală de Alexandru Nyisztor (CSU Târgu Mureș), scor 6-5. Adrian Pop este pregătit la CSM Satu Mare de antrenorul Csiszar Francisc, iar Alexandru Nyisztor e pregătit la Târgu Mureș de antrenorul Zoltan Szabo. Medaliile de bronz au fost câștigate de către Alin Mitrică (CSU Craiova) și Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare).
Rezultatele din partea superioară a tabloului de eliminare directă au fost următoarele:
tabloul de 8
Clasamentul complet al Campionatului Național de spadă seniori, în proba masculină la individual, poate fi văzut AICI.
Întrecerile de la Satu Mare continuă sâmbătă, 14 mai, cu meciurile din Divizia A și primele dueluri din Superliga Națională.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestei întreceri.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans