Echipa de sabie juniori a României va intra joi, 10 aprilie, din nou în proba pe echipe din cadrul Campionatului Mondial de scrimă de la Plovdiv, Bulgaria. Elevii lui Mihai Covaliu au tras miercuri, 9 aprilie, împotriva Japoniei pe tabloul de 32, echipă pe care au învins-o cu 45-38. Astfel, pentru a se calificat pe tabloul de 8, sabrerii români trebuie să depășească Belarusul.
Pentru România vor concura: Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur, Cristian Biţucă. Antrenor: Mihai Covaliu.
Meciul România – Belarus va începe la ora 11:20, iar site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor noștri.


UPDATE, ora 12:00 – Echipa de sabie juniori a României s-a calificat pe tabloul de 8 la Mondialele de la Plovdiv. Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur și Cristian Biţucă au învins Belarus cu 45-24 și vor trage pentru un loc în semifinale cu Georgia sau Rusia.


UPDATE, ora 12:40 – Echipa de sabie juniori a României și-a aflat adversarul de pe tabloul de 8. Pentru un loc în semifinale, Bucur, Teodosiu și Bițucă se vor duela cu Rusia, cea care a eliminat pe tabloul de 8 naționala Georgiei, scor 45-33.


UPDATE, ora 12:50 – Meciul România – Rusia din sferturile de finală ale probei de sabie juniori va avea loc de la ora 13:50, iar el poate fi vizionat AICI. Celelate meciuri din sferturi sunt următoarele: SUA – Franța, Canada – Ucraina și Italia – Germania.


UPDATE, ora 14:45 – România a fost eliminată în sferturile de finală ale probei de sabie juniori. Elevii lui Mihai Covaliu au cedat în fața Rusiei, după un meci destul de strâns, scor 45-39.