Luni, 24 februarie, este prima zi importantă pentru delegaţia României care este prezentă la Campionatul European de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Jerusalim (Israel).
România este prezentă la această întrecere cu 12 sportivi, la toate armele, după cum urmează: Adrian Dabija (spadă cadeţi), Tudor D. Cucu, Petru Aniculoesei (ambii sabie cadeţi), Alexandra Predescu, Bianca Benea, Schlier Zsuzsa (toate la spadă cadeţi), Amalia Tătăran (spadă juniori), Iulian Teodosiu (sabie juniori), Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin şi Isabelle Stan (toate la floretă juniori). Trebuie precizat faptul că cele patru floretiste vor concura atât la individual cât şi la echipe. Delegaţia este condusă de preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu. El va fi însoţit de antrenorii: Petrică Ungureanu, Adrian Cârlescu Badea, Alina Ciuculescu, Petre Ducu, Csiszar Francisc, Ille Nicolae şi Szabo Zoltan.

Adi Dabija si Petrica Ungureanu

Primul român care intră pe planşe la Jerusalim este Adrian Dabija, în proba de spadă cadeţi individual. Pregătit de Petrică Ungureanu (foto sus, în stânga) la clubul UNEFS Bucureşti, Adrian este lider în clasamentul Circuitului European de spadă pentru cadeţi şi este principalul favorit la cucerirea medaliei de aur în proba de azi din Israel. Dabija intră pe planşă la ora 9:00 în calificări, iar fazele finale încep la ora 18:30.

interior

Programul complet al zilei a doua a Campionatului European de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Jerusalim este următorul:
Ora 9:00 – calificări în proba de spadă cadeţi masculin individual
Din România: Adrian Dabija
Ora 12:00 – calificări în proba de floretă cadeţi feminin individual
Ora 18:30 – semifinale în proba de spadă cadeţi masculin individual
Ora 19:10 – semifinale în proba de floretă cadeţi feminin individual
Ora 19:50 – finala în proba de spadă cadeţi masculin individual
Ora 20:10 – finala în proba de floretă cadeţi feminin individual
Ora 20:35 – festivitatea de premiere.

Orele sunt orele României, iar site-ul www.frscrima.ro vă va informa despre parcursul lui Adrian Dabija în Israel.


UPDATE, ora 9:47 – Adrian Dabija a fost repartizat în grupa întâi preliminară și îi va avea ca adversari pe următorii spadasini: Balint Bakos (Ungaria, nr. 99), Rodrigo Alegre (Spania, nr. 290), Lorenzo Salemi (Iltalia, nr. 34), Artem Matevosov (Ucraina, nr. 108), Jakub Jurka (Cehia, nr. 33) și Gregoire Poncelet (Belgia, nr. 300). Dabija este favoritul numărul unu al întrecerii de spadă cadeți individual din cadrul Campionatului European de scrimă de la Jerusalim.


UPDATE, ora 10:40 – Adrian Dabija a ieșit cu bine din grupa preliminară după ce a obținut patru victorii în șase dueluri. Bucureșteanul i-a învins pe Rodrigo Alegre (Spania, nr. 290), Lorenzo Salemi (Iltalia, nr. 34), Jakub Jurka (Cehia, nr. 33) și Gregoire Poncelet (Belgia, nr. 300), și a pierdut la unu cu Balint Bakos (Ungaria, nr. 99) și la patru cu Artem Matevosov (Ucraina, nr. 108).


copii la ce

UPDATE, ora 13:15 – Adrian Dabija își continuă drumul spre prima medalie a delegației României la Campionatul European de scrimă de la Jerusalim. Dabija s-a calificat fără mari probleme în optimi după ce a depășit în primele două tururi pe Eduard Hovikyan (Armenia), scor 15-8, și pe Omer Kaan Oztunc (Turcia), scor 15-4. Pentru un loc în sferturi, românul se va duela, de la ora 13:50, ora României, cu învingătorul duelului dintre belarusul Pavel Dubouski și italianul Cosimo Martini.


UPDATE, ora 13:15 – Adrian Dabija și-a aflat adversarul din optimi. El este italianul Cosimo Martini, care a trecut cu 15-6 de  belarusul Pavel Dubouski. Duelul are loc de la ora 13:50, ora României.


UPDATE, ora 14:30 – Adrian Dabija este la un pas de o mare performanță. El a trecut în optimi de italianul Cosimo Martini, scor 15-12, iar în sferturi se va duela cu câștigătorul confruntării dintre Federico Vismara (Italia) și Georgy Bruev (Rusia).


UPDATE, ora 14:34 – Românul Adrian Dabija și-a aflat adversarul din sferturile de finală ale Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori, proba de spadă cadeți individual. Sportivul pregătit de antenorul Petrică Ungureanu se va duela pentru un loc în semifinale cu italianul Federico Vismara. Acesta a trecut în mod surpinzător de  Georgy Bruev (Rusia), scor 15-11. Duelul dintre Adrian Dabija și Federico Vismara va avea loc de la ora 14:40, ora României.


UPDATE, ora 15:10 – Adrian Dabija a fost eliminat în sferturile de finală ale Campionatului European de spadă cadeți de la Jerusalim. Românul a pierdut fără drept de apel în fața italianului Federico Vismara, scor 15-4 și părăsește competiția fără medalie. Deși era favoritul numărul unu a întrecerii de spadă cadeți, Dabija nu și-a putut stăpâni emoțiile în sferturi, unde surprinzătorul Federico Vismara l-a dominat de la un capăt la altul al duelului.