Localitatea franceză Bourges găzduiește în perioada 1-10 aprilie o nouă ediție a Campionatului Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori.
Cei mai bun sportivi din întreaga lume, la nivel de cadeți și juniori, se vor duela în Franța pentru medaliile puse în joc, iar printre ei se vor număra și 17 scrimeri români.
Marți, 5 aprilie, în a cincea zi de concurs au loc primele două probe pentru juniori: floretă feminin individual și sabie masculin individual. De la ora 10:00, 149 de sportivi se vor duela în proba de sabie masculin juniori individual, iar unul este din România: Codrin Cozmuleanu (CSM Iași). După faza grupelor, vor rămâne în concurs 112 sportivi, pe un tablou incomplet de 128, de eliminare directă.
Codrin Cozmuleanu va intra în concurs în următoarea grupă preliminară:
grupa Cozmuleanu
Programul complet al zilei a cincea de la Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori de la Bourges este următorul:
Ora 9:15 – Floretă feminin juniori individual;
Din România: Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), Maria Boldor (CSA Steaua), Ana Boldor (CSU Poli Timișoara), Anca Săveanu (CSA Steaua);
Ora 10:00 – Sabie masculin juniori individual;
Din România: Codrin Cozmuleanu (CSM Iași).
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția LIVE a sportivilor români la Bourges.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 16:00 – Codrin Cozmuleanu a ocupat locul 96 în proba de sabie juniori masculin individual. El a înregistrat următoarele rezultate:
GRUPA PRELIMINARĂ
rezultate Cozmuleanu
TABLOUL DE 128
Codrin Cozmuleanu – Jose Quintero (Venezuela) 10-15.


UPDATE, ora 21:16 – Charles Colleau (Franța) a cucerit medalia de aur după ce a trecut în finală de rusul Anatoliy Kostenko, scor 15-13. Medaliile de bronz au fost câștigate de către Andrey Gladkov (Rusia) și Kunihiko Fitz-Gerald (Japonia).