Ultima probă individuală din cadrul Campionatului European de scrimă seniori de la Montreux este cea de sabie masculin. Luni, 8 iunie, de la ora 13:30, 59 de sportivi se vor duela pentru medaliile puse în joc de către organizatorii elvețieni. România este reprezentată în această probă de patru sabreri: Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Ciprian Gălățanu (CS Dinamo) și Iulian Teodosiu (CS Dinamo).
Cei patru vor intra în concurs în grupele preliminare și vor trage după cum urmează:
1.grupa Badea 2.grupa Dolniceanu 3.grupa Galatanu 4.grupa Teodosiu
Cei patru sportivi români sunt coordonați de pe margine de antrenorul Mihai Covaliu.
Programul complet al zilei a patra de la Montreux este următorul:
Ora 10:00 – floretă feminin individual-calificări și eliminări directe;
Ora 13:30 – sabie masculin individual-calificări și eliminări directe;
Ora 19:45 – floretă feminin individual-semifinale;
Ora 20:35 – sabie masculin individual-semifinale;
Ora 21:15 – floretă feminin individual-finala;
Ora 21:40 – sabie masculin individual-finala;
Ora 22:05 – festivitatea de premiere.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile evoluției sportivilor români la Montreux.
FOTO: Augusto Bizzi
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 14:00 – Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu și-au încheiat evoluțiile în grupe cu următoarele rezultate:
1.rezultate Badea 2.rezultate Dolniceanu 3.rezultate Galatanu 4.rezultate Teodosiu
În urma acestor rezultate, toți cei patru sabreri s-au calificat în eliminările directe. Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea au avansat direct în 32, iar Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu vor trage în 64.
Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu au următorul program în 64:
Iulian Teodosiu – Ibrahim Ahmet Ant (Turcia)
Ciprian Gălățanu – Nikolay Kovalev (Rusia).


UPDATE, ora 14:34 – Iulian Teodosiu s-a calificat pe tabloul de 32, iar Ciprian Gălățanu a fost eliminat în 64. Rezultatele celor doi pe tabloul de 64 au fost următoarele:
Iulian Teodosiu – Ibrahim Ahmet Ant (Turcia) 15-9
Ciprian Gălățanu – Nikolay Kovalev (Rusia) 8-15.
Ciprian Galatanu


UPDATE, ora 15:20 – Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea și Iulian Teodosiu vor evolua pe tabloul de 32 după următorul program:
Ora 16:00 – Alin Badea – Veniamin Reshetnikov (Rusia)
Ora 16:20 – Tiberiu Dolniceanu – Vincent Anstett (Franța)
Ora 16:40 – Iulian Teodosiu – Nicolas Rousset (Franța).


UPDATE, ora 17:00 – Alin Badea a fost eliminat pe tabloul de 32. Sportivul de la CSA Steaua a cedat cu 10-15 în duelul cu Veniamin Reshetnikov (Rusia).


UPDATE, ora 17:24 – Tiberiu Dolniceanu a fost eliminat și el pe tabloul de 32. Sportivul de la CS Dinamo a cedat cu 14-15 în duelul cu Vincent Anstett (Franța).

Tiberiu Dolniceanu si Vincent Anstett Tiberiu Dolniceanu si Vincent Anstett2 Tiberiu Dolniceanu si Vincent Anstett3 Tiberiu Dolniceanu si Vincent Anstett4 Tiberiu Dolniceanu si Vincent Anstett5


UPDATE, ora 17:40 – Iulian Teodosiu este singurul sabrer român rămas în competiția individuală masculină. Sportivul de la CS Dinamo a trecut în 32 de Nicolas Rousset (Franța), scor 15-13. Pentru un loc pe tabloul de 8, Iulian Teodosiu se va duela cu învingătorul meciului dintre James Honeybone (Marea Britanie) și Alexey Yakimenko (Rusia).


UPDATE, ora 19:43 – Iulian Teodosiu a fost eliminat pe tabloul de 16. Sportivul de la CS Dinamo a cedat cu 14-15 în duelul cu Alexey Yakimenko (Rusia). În urma acesto rezultate, cei patru sportivi din România au încheiat pe următoarele poziții concursul de sabie masculin individual din cadrul Campionatului European de scrimă seniori de la Montreux: Iulian Teodosiu – locul 15, Alin Badea – locul 18, Tiberiu Dolniceanu – locul 20 și Ciprian Gălățanu – locul 42.