Orașul italian Padova găzduiește de vineri și până duminică, în perioada 3-5 februarie 2017, a patra etapă de Cupă Mondială de sabie seniori masculin, la individual și pe echipe, din sezonul 2016-2017.
În frumoasa localitate italiană și-au dat întâlnire 181 de sportivi, iar șase dintre ei sunt din România: Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo), George Iancu (CSA Steaua), Dragoș Sîrbu (CS Dinamo), Mădălin Bucur (CSA Steaua). Antrenor: Florin Zalomir.
Vineri, 3 februarie, de la ora 13:00, au loc duelurile din calificări, fază în care vor intra în concurs și Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo), George Iancu (CSA Steaua), Dragoș Sîrbu (CS Dinamo) și Mădălin Bucur (CS Dinamo). Tiberiu Dolniceanu este calificat direct pe tabloul principal de 64, de sâmbătă, 4 februarie, grație poziției din clasamentul la zi al Cupei Mondiale.
Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, Dragoș Sîrbu și Mădălin Bucur vor intra în următoarele grupe preliminare:

Programul celor trei zile de concurs de la Padova este următorul:
VINERI, 3 FEBRUARIE
Ora 13:00 – start grupe preliminare;
SÂMBĂTĂ, 4 FEBRUARIE
Ora 12:00 – start tablou de 64, probă individuală;
Ora 18:00 – semifinalele și finala în proba individuală;
DUMINICĂ, 5 FEBRUARIE
Ora 10:30 – start probă pe echipe;
Ora 17:30 – finala mare în proba pe echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Evoluția LIVE a sabrerilor români la Padova poate fi urmărită AICI.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie seniori masculin, din sezonul 2016-2017, va fi în Polonia, la Varșovia, în perioada 24-26 februarie 2017.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Padova.