Capitala Poloniei, Varșovia, găzduiește la acest sfârșit de săptămână, de vineri și până duminică, în perioada 20-22 februarie, o nouă etapă de Cupă Mondială la sabie seniori masculin, individual și pe echipe.
La start sunt prezenți cei mai buni sabreri din lume, iar România este reprezentată de următorii sportivi: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu, Iulian Teodosiu, George Iancu și Mădălin Bucur.
Programul concursului de la Varșovia este următorul:
Vineri, 20 februarie
Ora 11:00 – start calificări
Sâmbătă, 21 februarie
Ora 11:00 – tabloul de 64
Ora 18:00 – finala
Duminică, 22 februarie
Ora 11:00 – startul concursului pe echipe
Ora 18:00 – finala.
Delegația României este condusă de antrenorul Mihai Covaliu.
Dacă Tiberiu Dolniceanu, clasat pe locul șapte în clasamentul la zi al Cupei Mondiale, este scutit de calificări, Alin Badea, Ciprian Gălățanu, Iulian Teodosiu, George Iancu și Mădălin Bucur vor trage vineri, 20 februarie. Cei cinci sportivi români vor trage, de la ora 11:00, ora României, în următoarele grupe preliminare:

1.grupa Badea 2.grupa Bucur 3.grupa Galatanu 4.grupa Iancu 5.grupa Teodosiu


UPDATE, ora 13:08 – Mădălin Bucur este primul sabrer român care și-a încheiat evoluția în grupa preliminară la etapa de Cupă Mondială de la Varșovia. Rezultatele lui în grupă au fost următoarele:

1.rez Bucur


UPDATE, ora 13:16 – Alin Badea a încheiat și el evoluția în grupa preliminară. La fel ca și Mădălin Bucur, Alin Badea a obținut cinci victorii în șase partide. Rezultatele lui Alin în grupă au fost următoarele:

2.rez Badea


UPDATE, ora 14:16 – Ciprian Gălățanu și George Iancu au încheiat și ei evoluția în grupe. Rezultatele lor sunt următoarele:

3.rez Galatanu 4.rez Iancu


UPDATE, ora 15:15 – Iulian Teodosiu a terminat și el evoluția în grupa preliminară. El a obținut cinci victorii în șase partide. Rezultatel lui Iulian Teodosiu sunt:

5.rez Teodosiu


UPDATE, ora 15:19 – În urma rezultatelor din grupe, Alin Badea, Ciprian Gălățanu, Mădălin Bucur, George Iancu și Iulian Teodosiu s-au calificat mai departe. Ei vor trage pe tabloul preliminar de 128 astfel:
Ciprian Gălățanu – Israel Vasquez (Chile)
George Iancu – Ahmed Amr (Egipt)
Alin Badea – Fares Arfa (Canada)
Iulian Teodosiu – Krystian Stepien (Polonia)
Mădălin Bucur – Sergio Escudero (Spania).


UPDATE, ora 17:24 – Alin Badea, Ciprian Gălățanu, George Iancu și Iulian Teodosiu s-au calificat pe tabloul preliminar de 64, în timp ce Mădălin Bucur a fost eliminat pe tabloul preliminar de 128. Rezultatele sabrerilor români pe tabloul preliminar de 128 sunt:
Ciprian Gălățanu – Israel Vasquez (Chile) 15-10
George Iancu – Ahmed Amr (Egipt) 15-8
Alin Badea – Fares Arfa (Canada) 15-13
Iulian Teodosiu – Krystian Stepien (Polonia) 15-9
Mădălin Bucur – Sergio Escudero (Spania) 10-15.


UPDATE, ora 17:30 – Alin Badea, Ciprian Gălățanu, George Iancu și Iulian Teodosiu vor avea următorii adversari pe tabloul preliminar de 64:
Ora 17:45 – Ciprian Gălățanu – Tom Seitz (Franța)
Ora 18:15 – Iulian Teodosiu – Michael Mills (SUA)
Ora 18:30 – George Iancu – Alexander Crutchett (Marea Britanie)
Ora 18:30 – Alin Badea – Benjamin Natanzon (SUA).
Învingătorii se califică pe tabloul principal de 64, de sâmbătă, 21 februarie, acolo unde se află deja Tiberiu Dolniceanu.


UPDATE, ora 17:56 – Ciprian Gălățanu s-a calificat pe tabloul principal de 64 după ce a trecut în ultimul meci din preliminarii de Tom Seitz (Franța), scor 15-12.


UPDATE, ora 18:35 – Iulian Teodosiu s-a calificat și el pe tabloul principal de 64. Elevul lui Mihai Covaliu a trecut în ultimul tur preliminar de Michael Mills (SUA), scor 15-9.


UPDATE, ora 18:43 – Alin Badea a devenit al treilea român ce trece de preliminarii la Varșovia după victoria cu 15-9 în fața lui Benjamin Natanzon (SUA). Din păcate, George Iancu a cedat cu 3-15 în fața lui Alexander Crutchett (Marea Britanie) și a fost eliminat. Astfel, sâmbătă, 21 februarie, România va avea patru sabreri pe tabloul de 64: Tiberiu Dolniceanu (calificat direct), Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu.