La Differdange, în Luxemburg, au continuat întrecerile turneului „6 Tickets 2 Paris”, turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice.

Sâmbătă. În concurusl feminin de floretă, reprezentanta României, Mălina Călugăreanu, nu a mai trecut prin faza grupelor, intrând direct pe tabloul principal. Aici, Mălina a fost calificată direct în turul secund, sferturi de finală. Adversară i-a fost Aikaterini-Maria Kontochristopoulou, din Grecia, de care Mălina a dispus cu 15-8. În semifinale, tricolora s-a întâlnit cu turcoaica Irem Karamete. A fost un meci disputat, în care s-a mers cap la cap până la 4-4, apoi Karamete s-a desprins la 8-4, Mălina a revenit, iar turcoaica a început să resimtă probleme la piciorul drept. Mălina a egalat la 9 și a condus cu 10-9, s-a consemnat din nou egalitate la 10, iar Mălina s-a impus în cele din urmă cu 15-12 calificându-se în finală. În ultimul act, Mălina s-a duelat cu reprezentanta Marii Britanii, Carolina Stutchbury. Britanica a condus cu 5-2 și 7-3, dar sportiva stelistă a avut o revenire extrordinară și de la scorul de 5-9 nu a mai pierdut nici o tușă, iar timpul regulamentar s-a încheiat cu scorul de 9-9. Meciul a fost decis prin sistemul „sudden death”, prima scrimeră care puncta câștiga înfruntarea. Mălina a reușit să puncteze pentru 11-10 și a învins-o pe Stutchbury, obținând calificarea pentru Paris 2024.

În concursul masculin de sabie, Iulian Teodosiu a intrat direct pe tablou, fiind exceptat de la participarea în faza grupelor. Iulian a intrat direct în faza sferturilor de finală, unde l-a întâlnit pe britanicul William Deary, de care a dispus cu 15-12. În semifinale, sportivul nostru l-a eliminat pe polonezul Szymon Hryciuk, cu 15-12, intrând în finală, unde l-a înfruntat pe turcul Enver Yildirim. Acesta a intrat mai bine în meci, a condus cu 5-0 și 7-1, însă Iulian a recuperat, apropiindu-se la 9-7. Turcul s-a impus însă cu 15-11, câștigând concursul și calificându-se la turneul olimpic.