Amalia Tătăran concurează duminică, 2 martie, în proba de spadă junioare individual la Campionatul European de la Jerusalim (Israel). Sportiva de la CS Satu Mare intră pe planșă la ora 9:00, în grupa preliminară zece, și se va duela cu următoarele spadasine: Nadine Stahlberg (Germania), Anna Mroszczak (Polonia), Noemi Moeschlin (Elveția), Jessica Gundry (Marea Britanie), Dana London (Israel) și Madina Azizova (Estonia).
Programul complet al probei de spadă juniori feminin individual arată astfel:
Ora 9:00 – calificări
Ora 18:30 – semifinale
Ora 19:40 – finala
Ora 20:20 – festivitatea de premiere.


UPDATE 2 martie, ora 10:45 – Amalia Tătăran a ieșit fără mari emoții din grupa preliminară zece a probei de spadă junioare individual feminin de la Campionatul European de scrimă de la Jerusalim. Sportiva pregătită de Csiszar Francisc a avut următoarele rezultate: 5-2 cu Nadine Stahlberg (Germania), 5-2 cu Anna Mroszczak (Polonia), 5-3 cu Noemi Moeschlin (Elveția), 5-3 cu Jessica Gundry (Marea Britanie), 3-5 cu Dana London (Israel) și 5-2 cu Madina Azizova (Estonia).


UPDATE, ora 11:00 – Amalia Tătăran și-a aflat adversara din turul I de pe tabloul principal. Sătmăreanca se va duel cu Naiara Aldana (Spania), de la ora 13:20, ora României.


UPDATE, ora 13:47 – Amalia Tătărana fost eliminată în turul I pe tabloul principal la Europeanul de scrimă de la Jerusalim, proba de spadă junioare. Românca a cedat cu 11-15 în fața sportivei Naiara Aldana și a terminat întrecerea pe locul 33.
În 2013, la Europenele de juniori, Amalia cucerise medalia de argint la Budapesta.