Ana Maria Brânză a câştigat Grand Prix-ul de la Budapesta! 15-7 în finală cu Irina Embrich (Estonia)

  by    1   3

Sâmbătă, 1 februarie, în prima zi a Grand Prix-ului de spadă fete de la Budapesta, sita a cernut consistent. Din cele opt sportive ale României prezente la start, doar patru s-au calificat pe tabloul principal de 64. Este vorba de Ana Maria Brânză (calificată direct pe tabloul principal), Simona Pop şi  Ana Maria Constantin (calificate direct după faza grupelor) şi Raluca Sbârcia (calificată după grupe şi tururile preliminare).
Celelate fete au avut următoarele evoluţii: Ioana Dumitru s-a oprit la un pas de tabloul principal după ce a cedat în ultimul tur preliminar 10-15 cu Dorina Budai (Ungaria); Amalia Tătăran a avut şi ea ghinion, pierzând tot în ultimul tur preliminar, 14-15 cu Olga Kochneva (Rusia); Bianca Benea, la doar 14 ani, a pierdut la fel ca şi Tătăran şi Dumitru. Sportiva din Oradea a cedat cu 7-15 în faţa sportivei Katharine Holmes  (SUA);  Maria Udrea a prins o zi mai puţin reuşită şi nu a ieşit din grupă. Ea a terminat concursul pe locul 128.

Programul fetelor noastre pentru 2 februarie

Duminică, 2 februarie, în turul I de pe tabloul principal, cele patru românce rămase în concurs au următoarele adversare:
Ana Maria Brânză – Anja Schuenke (Germania), ora 9:00, planşa albastră
Ana Maria Constantin – Diana Sher (Austria), ora 9:25, planşa roşie
Sbârcia Raluca – Monika Sozanska (Germania), ora 10:40, planşa verde
Simona Pop – Johanna Bergdahl (Suedia), ora 11:30, planşa verde
Concursul poate fi urmărit live pe http://engarde-service.com/files/hunfencing/westend_gp/efs/ şi pe http://www.hunfencing.hu/live.html.
Fetele sunt susţinute de pe margine de antrenorii George Epurescu şi Nicolae Ille.
La prima etapă din acest an, de la mijlocul lunii ianuarie, la Doha (Qatar), Ana Maria Brânză a ajuns până în sferturi la individual, iar pe echipe România a câştigat medaliile de aur!


UPDATE ora 11:40: Ana Maria Brânză şi Ana Maria Constantin s-au calificat în turul II la Grand Prix-ul de la Budapesta.
Ana Maria Brânză a trecut cu 15-10 de Anja Schuenke (Germania) şi o va întâlni în turul II pe Hajnalka Toth (Ungaria), de la ora 12:35 (planşa albastră).
Ana Maria Constantin a învins-o cu 15-9 pe Diana Sher (Austria) şi va da piept în turul II cu Tiffany Geroudet (Elveţia), de la ora 12:35 (planşa roşie). Elveţianca este câştigătoarea etapei de Cupă Mondială de la Doha (Qatar) din urmă cu două săptămâni.
Simona Pop cedat cu 12-15 cu Johanna Bergdahl (Suedia). Stelista a avut 12-9, dar a primit şase tuşe la rând şi a părăsit concursul.
Sbârcia Raluca a pierdut cu Monika Sozanska (Germania), scor 14-15 şi a ieşit din concurs.
Concursul poate fi urmărit live pe http://engarde-service.com/files/hunfencing/westend_gp/efs/ şi pe http://www.hunfencing.hu/live.html.


UPDATE ora 12:55:
Ana Maria Brânză
e singura româncă în optimi pe tabloul Grand Prix-ului de la Budapesta. Liderul mondial a trecut cu 10-7 de maghiara Hajnalka Toth şi se va lupta pentru un loc în sferturi cu  Emma Samuelsson (Suedia), care a învins-o pe Imke Duplitzer (Germania), scro 15-11.
Din păcate, Ana Maria Constantin a pierdut la limită cu elveţianca Tiffany Geroudet, scor 14-15 şi a părăsit competiţia.


UPDATE ora 14:38:
Ana Maria Brânză s-a calificat în sferturile de finală ale Grand Prix-ului de la Budapesta. Stelista a trecut cu 15-9 de suedeza Emma Samuelsson şi se va lupta pentru un loc în semifinale cu Marta Ferrari (Italia), care a învins-o în optimi pe Ewa Nelip (Polonia), scor 13-10. Brânză va intra din nou pe planşă la ora 15:25.


UPDATE ora 15:38:
Ana Maria Brânză s-a calificat în semifinalele Grand Prix-ului de la Budapesta după un sfert tensionat cu Marta Ferrari, scor 15-11. Românca are asigurată cel puţin medalia de bronz. Pentru un loc în finală, liderul mondial se va duela cu rusoaica Lyubov Shutova. Aceasta din urmă a învins-o cu 11-10 pe   Choi Injeong (Coreea de Sud).


UPDATE ora 18:22:
Ana Maria Brânză s-a calificat în finalaGrand Prix-ului de la Budapesta. Liderul mondial a dispus de rusoaica Lyubov Shutova, scor 11-10, după minutul de aur. În cealaltă semifinală se întâlnesc Rossella Fiamingo (Italia) şi Irina Embrich (Estonia). Finala are loc de la ora 18:50.


UPDATE, ora 18:40:
Ana Maria Brânză şi-a aflat adversara din marea finală. Românca o va înfrunta pe Irina Embrich (Estonia), care a trecut în cea de-a doua semifinală de Rossella Fiamingo (Italia), scor 15-13.


UPDATE, ora 19:05:
Ana Maria Brânză a câştigat etapa de Cupă Mondială de la Budapesta. În finala Grand Prix-ului din Ungaria, Brânză a trecut fără prea mari probleme de Irina Embrich (Estonia), scor 15-7.


Related Posts

ACUM LIVE: România concurează în proba pe echipe la etapa de Cupă Mondială de spadă feminin de laTallin

Etapa de Cupă Mondială de spadă feminin de la Tallin se încheie duminică, 22 octombrie 2017, cu proba pe echipe. De la ora 10:00, 19 formații se vor duela pentru a prinde un loc pe podium în Estonia. România intră în concurs pe tabloul de 16, acolo unde va da piept cu Rusia. Pentru țara […]

READ MORE →

Cerasela Drăgan (CSM Iași) – locul 13 și Andreea Lupu (CSM Iași) – locul 14 la etapa de Cupă Mondială de juniori de la Sosnowiec, în proba de sabie feminin individual

Localitatea poloneză Sosnowiec găzduiește sâmbătă și duminică, 21 și 22 octombrie 2017, a treia etapă de Cupă Mondială la sabie juniori. Concursul se dispută la masculin individual, feminin individual și feminin echipe. La Sosnowiec sunt prezenți 305 sportivi, iar România este reprezentată de opt sportivi. Cei care trag pe planșele din Polonia pentru țara noastră sunt: […]

READ MORE →

Rebeca Cândescu (CSA Steaua) – locul 22 la etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în proba de floretă feminin individual! România – locul 17 în proba masculină pe echipe!

Ziua a doua a etapei din Circuitul European de cadeți de la Budapesta a programat sâmbătă, 21 octombrie 2017, două noi probe: floretă feminin individual și floretă masculin echipe. În proba de floretă feminin individual au participat 204 sportive, iar zece au fost din România: Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA București), Andreea Dincă (ACS […]

READ MORE →

Ana Maria Brânză (CSA Steaua) – locul 14 la etapa de Cupă Mondială de la Tallin, în proba de spadă feminin individual

Ziua a doua a etapei de Cupă Mondială de spadă feminin de la Tallin a programat sâmbătă, 21 octombrie 2017, duelurile de pe tabloul principal de 64. România a fost reprezentată în această fază a concursului de patru sportive: Ana Maria Brânză (CSA Steaua), Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua) și Raluca Sbîrcia […]

READ MORE →

ACUM LIVE: Brânză, Tătăran, Vereș și Sbîrcia trag pe tabloul de 64 la etapa de Cupă Mondială de spadă feminin de la Tallin

Ziua a doua a etapei de Cupă Mondială de spadă feminin de la Tallin programează sâmbătă, 21 octombrie 2017, duelurile de pe tabloul principal de 64. România este reprezentată în această fază a concursului de patru sportive: Ana Maria Brânză (CSA Steaua), Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua) și Raluca Sbîrcia (CSU Craiova). Adela […]

READ MORE →

One thought on “Ana Maria Brânză a câştigat Grand Prix-ul de la Budapesta! 15-7 în finală cu Irina Embrich (Estonia)

  1. Anca (Niculescu) Holst spune:

    Felicitari Ana! Santem mandrii de tine! Mult succes in continuare! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top