Ziua a doua a ediţiei a XI-a a Jocurilor Mediteraneene a adus alte medalii pentru scrimerii români. Dacă vineri, 31 ianuarie, Adrian Dabija şi Tudor D. Cucu au cucerit argintul în probele de spadă şi sabie pentru cadeţi, sâmbătă, 1 februarie, România, care a avut şapte sportivi pe planşe, a cucerit alte trei medalii de bronz prin Iulian Teodosiu (sabie juniori), Adrian Dabija (spadă juniori) şi Mălina Călugăreanu (floretă junioare). Iată evoluţia românilor, pe arme:

În proba de spadă juniori băieţi, România a avut trei sportivi: Adrian Dabija, Florea Florian şi Ioan Constantinescu. Rezultatele sunt următoarele:
Adrian Dabija – 15-7 cu Vittorio Pani (Monaco) în turul I, 15-8 cu Florea Florian (România) în optimi, 15-8 cu Horvath Daniel (Ungaria) în sferturi şi 9-15 cu Gianluca Casaro (Italia) în semifinale.
Ioan Constantinescu – 15-9 cu Alzaitoni Adham (Libia) în turul I şi 10-15 cu Cosimo Martini (Italia), în optimi.
Florea Florian – 15-13 cu Constantinos Yiannaki (Cipru) în turul I şi 8-15 cu Adrian Dabija (România), în optimi.
Adrian Dabija pe podium 2
În concursul de floretă junioare au concurat pentru România Maria Boldor şi Mălina Călugăreanu. Rezultatele sunt următoarele:
Mălina Călugăreanu – 15-3 cu Oumaima Atif (Maroc) în optimi, 15-14 cu Boldor Maria (România) în sferturi şi 7-15 cu Federica Lava (Italia), în semifinale.
Maria Boldor  – a trecut de optimi după 15-11 cu Khadidja Zerabib (Algeria), dar a fost stopată în sferturi de Mălina Călugăreanu (România), scor 14-15.
Malina Calugareanu pe podium
În proba de sabie juniori, România i-a avut pe planşe pe Iulian Teodosiu şi pe Tudor D. Cucu, acesta din urmă luând medalia cu argint vineri, 31 ianuarie, la cadeţi. Rezultatele sunt următoarele:
Iulian Teodosiu – 15-6 cu Daniel Ugo Gamberoni (Algeria) în optimi, 15-9 cu Massimiliano Landella (Italia) în sferturi şi 10-15 cu Eugenio Castello (Italia) în semifinale.
Tudor D. Cucu – 4-15 cu Marco Lecci (Italia) în optimi.
Delegaţia României a fost alcătuită din Petrică Ungureanu, Monica Marinescu şi Ducu Petre.
 Iulian Teodosiu pe podium
FOTO:
AUGUSTO BIZZI