Smart Atletic și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au organizat sâmbătă, 4 iunie, la Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf evenimentul „Cea mai mare oră de sport”.
În cadrul acestui eveniment au avut loc mai multe activități printre care și „Cea mai mare ștafetă de 100m”, eveniment organizat în premieră în România, o cursă simbolică prin care Comitetul Olimpic și Sportiv Român, alături de Smart Atletic, a promovat unitatea între Federații, cluburi și asociații și, nu în ultimul rând, mișcarea și sportul în rândul copiilor și adolescenților. Această cursă a avut și scop caritabil, iar detalii puteți găsi AICI.
Miza ștafetei a fost să alerge cât mai mulți tineri în intervalul de 12 ore, 9:00-21:00, ca să se bată și recordul mondial actual – 2.405 alergători, deținut de Padova for Charity.
Printre participianții de la „Cea mai mare ștafetă de 100m” s-au numărat și zeci de scrimeri români. În frunte cu echipa olimpică de spadă feminin – Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu – și cu floretista Mălina Călugăreanu, toate calificate la Jocurile Olimpice de la Rio, zeci de scrimeri de la CS Dinamo, CSA Steaua și ACS Balestra au alergat în cadrul ștafetei. Demersul lor a fost susținut și de către fosta campioană olimpică la floretă, Laura Badea Cârlescu, și de către antrenorul echipei olimpice de spadă feminin a României, Dan Podeanu.
Lăudabil a fost și gestul părinților micilor scrimeri de la cluburile mai sus-amintite, care s-au înscris și ei în „Cea mai mare ștafetă de 100m” în tentativa de a doborâ recordul mondial.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans