Medaliată cu bronz la Campionatul European de scrimă de la Tbilisi din 2017, în proba de sabie feminin individual, sportiva Bianca Pascu își serbează miercuri, 13 iunie 2018, ziua de naștere.
Născută pe 13 iunie 1988, Bianca Pascu este legitimată la CS Dinamo București, iar la lot se pregătește cu Florin Zalomir și cu băieții din echipa de sabie masculin. În acest sezon al Cupei Mondiale, Bianca s-a clasat de patru ori pe podium, iar în prezent ocupă locul cinci în clasamentul la zi.
Primul sport al Biancăi a fost handbalul.  Ea s-a apucat de scrimă la vârsta de zece ani, după ce antrenorii de la CSM Brașov au făcut o prezentare la școală. În 2004, la Espinho, a luat medalia de bronz la Europenele de juniori, iar în 2011, a obținut argintul la Universiada de vară de la Shenzhen, după ce a fost învinsă de ucraineanca Olha Harlan în finală.
Azi, la împlinirea frumoasei vârste de 30 de ani, Federația Română de Scrimă îi transmite Biancăi Pascu multă sănătate, fericire, putere de muncă și rezultate cel puțin la fel de bune la competițiile care urmează.
„LA MULȚI ANI!”