Federația Internațională de Scrimă a decis ca în 2017 să celebreze World Fencing Day sâmbătă 9 septembrie! Astfel, azi, 9 septembrie 2017, Federația Internațională de Scrimă și Federația Română de Scrimă invită toate cluburile de scrimă din țară să participe activ la World Fencing Day.
Mai exact, antrenorii și sportivii de la toate cluburile de scrimă din țară vor susține demonstrații de scrimă și își vor promova campionii în cele mai populate și accesibile locații din orașe. Timp de câteva minute, scrimerii vor susține demonstrații la armele pe care le practică, iar antrenorii vor explica publicului câteva din tainele acestui minunat sport.
Acțiunea din fiecare oraș va fi imortalizată, iar fotografiile vor fi încărcate pe paginile de Facebook ale FIE și FR Scrimă și pe site-ul oficial al FR Scrimă.
Mai mult, fiecare participant va primi din partea FIE câte o diplomă de participare la World Fencing Day semnată chiar de președintele Alisher Usmanov.
Diploma poate fi descărcată de mai jos:

Ana Maria Popescu și Loredana Dinu sunt ambasadorii World Fencing Day în România și promovează acest eveniment în clipurile care pot fi văzute AICI.
În România, World Fencing Day va fi sărbătorită în șase orașe, după următorul program:
CRAIOVA – Parcul Romanescu, între orele 10:00-12:00 – invitată specială campioana olimpică Ana Maria Popescu;
TIMIȘOARA – 
Piata Victoriei, de la ora 11:00 – cluburi organizatoare: ACS Floreta Timișoara  și CSU Poli Timișoara;
BUCUREȘTI – Parcul Sebastian, între orele 17:00-17:30 – cluburi organizatoare: CSA Steaua, CS Dinamo, ACS Balestra și CSS Quarto – invitată specială: campioana olimpică Loredana Dinu;
BUCUREȘTI – Liberty Mall, între orele 18:30-19:30 – cluburi organizatoare: CSA Steaua, CS Dinamo, ACS Balestra și CSS Quarto – invitată specială: campioana olimpică Loredana Dinu;
BUCUREȘTI – Parcul Moghioroș, între orele 17:00 – 18:00 – cluburi organizatoare: ACS Stesial și CS Contraatac;
BRAȘOV – Piața Sfatului, de la ora 18:00;
VAMA VECHE – plaja din Vama Veche – de la ora 13:00 – club organizator: ACS Duel;
SATU MARE – 
– ora 15:30 – Întâlnirea sportivilor și antrenorilor în fața sălii de scrimă;
– ora 15:45 – Se pornește spre Teatrul de Nord Satu Mare, locație unde se va ține un discurs și o scurtă demonstrație;
– ora 16:15 – Caravana se mută în parcul central din fața Hotelului Dacia, unde se va ține o scurtă demonstrație de scrimă;
– ora 16:30 – Caravana ajunge în fața Magazinului Someșul pentru o nouă demonstrație;
– ora 17:00 – Acțiunea se încheie cu înmânarea diplomelor FIE pentru toți participanții!
De asemenea, sportivii de la CSS Unirea Iași și CSM Iași vor susține demonstrații de World Fencing Day în cantonamentul din Brașov, spadasinii de la CSS1 Constanța și CS Farul Constanța vor face o acțiune simbolică în tren, la întoarcea acasă de la Cupa Corona de la Brașov, iar scrimerii de la CSU Târgu Mureș vor bifa evenimentul în Ungaria, unde se află la un concurs.
World Fencing Day va fi celebrată și de către organizatorii Cupei Corona la scrimă de la Brașov.