Duminică noaptea, 24 mai, s-a încheiat la Rio de Janeiro Grand Prix-ul de spadă seniori feminin. Întrecerea din Brazilia a fost câștigată de italianca Francesca Boscarelli, care a trecut în finală de Coraline Vitalis (Franța), scor 15-9. România a avut la Rio de Janeiro cinci sportive, iar cel mai bun rezultat a fost obținut de către Loredana Dinu. Legitimată la CS Dinamo, Loredana a încheiat concursul pe locul 8, după ce a fost învinsă în meciul pentru semifinale de cea care avea să câștige concursul, italianca Francesca Boscarelli, scor 10-14.
Ultima dată când Loredana Dinu a ajuns în primele opt la un concurs de Cupă Mondială, în proba individuală, a fost pe 29 iunie 2012, la Leipzig (Germania), când a ocupat locul trei. Trebuie însă menționat că Loredana Dinu a luat o pauză de doi ani în activitatea competițională, ea stând departe de planșă în perioada cuprinsă între finalului Jocurile Olimpice de la Londra 2012 și iarna lui 2014.
Parcursul Loredanei, care a început concursul sâmbătă, 23 mai, în calificări, a fost următorul:
Tabloul de 64
Loredana Dinu – Anja Schuenke (Germania) 15-7
Tabloul de 32
Loredana Dinu – Simona Gherman 15-9
Tabloul de 16
Loredana Dinu – Renata Knapik-Miazga (Polonia) 12-10
Tabloul de 8
Loredana Dinu – Francesca Boscarelli (Italia)  10-14.
Pe tabloul principal de 64, România a fost reprezentată și de către Simona Gherman (CSA Steaua), care s-a oprit în 32. După 8-4 în 64 cu Corinna Lawrence (Marea Britanie), Simona a cedat în 32 în fața Loredanei Dinu, scor 9-15.
Sâmbătă, în calificări, au mai tras Anca Măroiu (CSA Steaua), Simona Pop (CSA Steaua) și Amalia Tătăran (CS Dinamo).
La finalul concursului, cele cinci spadasine din România s-au clasat pe următoarele poziții: Loredana Dinu – locul 8, Simona Gherman – locul 20, Amalia Tătăran – locul 71, Simona Pop – locul 90, Anca Măroiu – locul 120.
Delegația României în Brazilia a fost condusă de către antrenorul George Epurescu.
Următorul concurs important pentru spada feminină din România la nivel de seniori este Campionatul European de la Montreux (Elveția), în perioada 5-11 iunie.
FOTO: FIE

PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans