Federația Română de Scrimă organizează de joi și până duminică, în perioada 12-15 octombrie, ediția 2017 a Campionatului Național de floretă pentru speranțe. Concursul are loc la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (Floreasca) din București, la feminin și masculin, individual și pe echipe.
Sâmbătă, 14 octombrie 2017, de la ora 9:00, a avut loc proba masculină la individual. La start s-au prezentat 29 de sportivi de la ACS Balestra București, CSS Ploiești, CSTA București, CSS Triumf București, CS Olimpia, LPS Brașov și CS Satu Mare. În 2017, medalia de aur a fost câștigată de către Vlad Roșu. Legitimat la ACS Balestra, Vlad a dispus în finală de colegul său de club, Petru Surcel, scro 15-8. Pe locul trei s-au clasat Lucas Serghie (CS Satu Mare) și Gabriel Pavel (CSTA București).
Rezultatele de pe tabloul de 8 au fost următoarele:
TABLOUL DE 8
Petru Surcel (ACS Balestra) – Radu Bălan (ACS Balestra) 15-6
Lucas Serghie (CS Satu Mare) – Luca Ioniță (ACS Balestra) 15-7
Gabriel Pavel (CSTA) – Ionuț Stoe (CSS Triumf) 15-4
Vlad Roșu (ACS Balestra) – Radu Burcea (ACS Balestra) 15-7
SEMIFINALE
Petru Surcel (ACS Balestra) – Lucas Serghie (CS Satu Mare) 15-11
Vlad Roșu (ACS Balestra) – Gabriel Pavel (CSTA) 15-11
FINALA
Vlad Roșu (ACS Balestra) – Petru Surcel (ACS Balestra) 15-8.
Clasamentul complet al Campionatului Național de floretă pentru speranțe de la București, ediția 2017, în proba masculină la individual, poate fi văzut AICI.
Campionatul Național de floretă pentru speranțe de la București, ediția 2017, se încheie duminică, 15 octombrie, cu proba masculină pe echipe.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile concursului de la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (Floreasca) din București.