Antrenorul loturilor naționale de floretă al României, Petre Ducu se află în aceste zile la Satu Mare. Motivul? La sala de scrimă „Alexandru Csipler” au loc în acest zile întrecerile din cadrul Cupei Federației, atât la floretă fete cât și la băieți, la juniori și cadeți.
Astfel, Petre Ducu a fost invitatul principal al emisiunii Săptămâna sportivă, de luni seara, 7 septembrie, de la postul local Nord Vest TV.
Tehnicianul a vorbit deschis despre perspectivele pe care le are floreta românească de a reveni în top și despre proiectul pe care l-a început în urmă cu șase ani și care acum începe să dea roade.
”A fost o decizie grea atunci de a desființa lotul de senioare la floretă. M-am încăpățînat să cred că dacă avem răbdare și construim un proiect viabil putem reveni în top. Acum începem să culegem roadele, avem fete extrem de talentate și încep să apară medaliile la competițiile internaționale. Sper ca floreta românească să revină pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020,” a spus Petre Ducu la Nord Vest TV.
Întreaga emisiune cu Petre Ducu poate fi văzută AICI.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans