UPDATE! Ana Maria Popescu a invins-o pe ucraineanca Dzhoan Bezhura cu 15-9 si s-a calificat in sferturile competitiei!

 

Cea de-a doua zi de competitie la CM de scrima de la Wuxi a programat fazele eliminatorii atat la spada feminin cat si la sabie masculin.

Ziua a debutat cu duelurile din tabloul de 64, faza in care Ana Maria Popescu a invins-o pe japoneza Kanna Oishi (15-9) iar Maria Udrea a invins-o pe rusoaica Aizanat Murtazaeva (15-8), in timp ce Raluca Sbarcea a pierdut in fata polonezei Barbara Rutz (4-15) iar Amalia Tataran a cedat in fata estoniencei Katrina Lehis (6-15).

Cele doua spadasine invingatoare si-au continuat parcursul si dupa duelurile eliminatorii din 32, acolo Ana Maria Branza a dispus fara drept de apel de italianca Rosella Flamingo cu 15-8, in timp ce Maria Udrea a reusit sa se impuna la limita in fata americancei Kelley Hurley, cu 13-12.

In 16, Ana Maria o va intalni pe ucraineanca Dzhoan Bezhura (10:05 ora Romaniei), iar Maria Udrea o va confrunta pe unguroaica Emesse Szasz-Kovacs (ora 10:25 ora Romaniei).

Din pacate, nici unul din cei trei sabreri romani calificati pe tabloul de 32 nu a reusit sa mearga mai departe in sferturi. Tiberiu Dolniceanu a pierdut in fata lui Junghwan Kim din Coreea (11-15), Iulian Teodosiu a cedat in fata rusului Kamil Ibragimov (10-15) iar Alin Badea a pierdut contra ungurului Aron Szilagyi (11-15).