Capitala Georgiei, Tbilisi, găzduiește în perioada 23-28 iunie, o nouă ediție a Campionatului European de scrimă Under 23. Întrecerea va aduna la start tot ce are mai bun scrima europeană în materie de tineret, în ceea ce pentru mulți va fi o ultimă repetiție înaintea Jocurilor Olimpice Universitare de la Nanjing (China), din perioada 16-28 august 2014.
România va fi reprezentată la Europeanul de la Tbilis de către un singur sportiv. Este vorba de Tudor D. Cucu, el urmând să concureze în concursul de sabie. Proba în care va trage Tudor va avea loc marți, 24 iunie, de la ora 14:00, ora României.
Tudor D. Ducu va fi însoțit în Georgia de către antrenorul Adrian Cârlescu, iar din delegație va face parte și secretarul general al Federației Române de Scrimă, Marius Florea.
„Pentru Tudor este prima competiție de acest gen. Mergem în Georgia să facem o verificare înainte de Nanjing, dar nu trebuie să uităm că de la Mondialele de juniori de la Plovdiv, Tudor nu a avut niciun concurs. Cred că Tudor se va descurca bine în Georgia”, a declarat antrenorul Adrian Cârlescu.
Delegația României va pleca duminică spre Tbilisi.
Proba de sabie masculin, cea în care va trage și Tudor D. Ducu, va avea loc marți, 24 iunie, de la ora 14:00, iar la start se vor alinia 30 de sportivi.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția lui Tudor D. Cucu la Tbilisi.
Programul complet al Campionatului European Under 23 poate fi văzut AICI.