Asociația Junior Sport, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu cluburile CSA Steaua și ACS Stesial, derulează în perioada 2-10 decembrie acțiunea „Azi sunt profesorul tău de sport”.
Acțiunea face parte din proiectul național Concertul Sportului Românesc/ Trimiteți copii la sport, iar la ea și-au anunțat deja prezența mari campioni ai României, legitimați la CSA Steaua.
Concret, la ora de sport a unor clase gimnaziale (clasele V-VIII), alături de profesorul de sport curent, marii sportivi invitați, dar și câțiva antrenori, vor susține ora de sport, în finalul căreia le vor explica elevilor importanța mișcării și frumusețea sportului. În școlile unde va avea loc acest eveniment, va fi distribuită Revista JUNIOR SPORT – numărul 2, prima și unica revistă din România de educație și cultură sportivă dedicată în exclusivitate copiilor.
Sporturile prezente în cadrul acestei acțiuni sunt: box, gimnastică, handbal, judo, haltere, natație și scrimă.
Orele de scrimă sunt susținute de către antrenorul Alina Ciuculescu, de la ACS Stesial.
Astfel, după ce miercuri și joi, 2 și 3 decembrie, peste 200 de copii de la Școala Generală Nr. 59 și Școala Generală Nr. 311 din București au fost inițiați preț de câteva zeci de minute în tainele scrimei, în această săptămână, marți și miercuri, 8 și 9 decembrie, peste 300 de copii de la Școala Generală Nr. 172 Sfântul Andrei și Școala Generală Nr. 164 au aflat primele noțiuni despre acest sport deosebit.
Mai mult, miercuri, 9 decembrie, Simona Pop, multipla campioană de spadă de la CSA Steaua, a promovat scrima la Școala Gimnazială Ion I.C. Brătianu din București și le-a vorbit copiilor despre importanța practicării sportului. „Dragi părinți, dați-vă copii la sport. Nu e obligatoriu să facă sport de performanță. Este important să facă mișcare pentru un stil de viață sănătos”, a fost mesajul Simonei Pop.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans