Aflați în cantonament la Budapesta, băieții și fetele din loturile naționale de spadă seniori nu puteau să nu dea curs invitației de a concura în cadrul Cupei Ungariei! Și a fost o verificare bine venită înaintea confruntărilor de luna viitoare.

Primii au urcat pe planșe băieții. Patru din cei cinci spadasini tricolori s-au calificat din grupe, doar Alex Ianoș-Oroian fiind eliminat – el a înregistrat o singură victorie în grupa sa.

Adrian Dabija s-a calificat direct pe tabloul principal, de 64, unde i-a învins pe Ákos Debreczeni (15-5) și pe Levente Buta (15-12), cedând în optimi meciul cu Jonathan Hamilton-Meike (8-15). La final, Adrian Dabija s-a clasat pe locul 15 în Cupa Ungariei la spadă masculin.

Pe tabloul preliminar, de 128 de concurenți, s-au calificat Mario Persu, care a trecut de Péter Partics (15-10), Alin Sbîrcia (14-13 cu András Régely), Adrian Szilagyi (15-12 cu Bence Szabó), însă în primul tur al tabloului principal, Mario a fost învins de Dániel Berta (11-15), Alin a cedat în fața lui Zsombor Keszthelyi (10-15), iar Adrian a pierdut la limită întâlnirea cu Viktor Kulcsár (14-15).

Fetele au intrat în concurs în număr de șase, trecând toate, fără probleme, de faza grupelor.

Ana Maria Popescu, Bianca Benea, Greta Vereș, Amalia Tătăran și Alexandra Predescu s-au calificat direct pe tabloul principal, de 64, iar Maria Constantinescu a mers pe tabloul preliminar, de 128, acolo unde a învins-o pe Léna Tehrani, cu 15-14.

Pe tabloul principal Amalia Tătăran și Greta Vereș au trecut de primul tur cu victorii la Nóra Laura Hajdu (15-6), respectiv la Gréta Gachályi (15-12), și s-au confruntat în turul al doilea, într-o dispută interesantă din care victorioasă a ieșit Greta (15-10). În optimi, Greta s-a recunoscut învinsă în fața Laurei Wetzker, care s-a impus cu 15-8.

Bianca Benea a întrecut-o în primul tur pe Noémi Debreczeni (15-11), dar a cedat în turul următor la Anna Bencsik (11-15). Ana Maria Popescu și-a învins și ea adversara din primul tur, pe Luca Szarka, pierzând însă în turul următor, cu 14-15, la Tamara Gnám. Maria Constantinescu a urmat același parcurs ca Bianca și Ana Maria, câștigând în primul tur (15-13 cu Nóra Gálfalvyi) și cedând în următorul (8-15 cu Kinga Nagy).

Alexandra Predescu a ieșit din primul tur al tabloului principal, după 11-15 cu Edina Kardos. La final, Greta Vereș a terminat pe locul 13, în timp ce Bianca Benea, Amalia Tătăran și Ana Maria Popescu au încheiat pe pozițiile 17-19, în această ordine.