Șase sabreri tricolori au luat startul în Grand Prix-ul de la Tunis: Rareș Ailinca, Matei Cîdu, Codrin Cozmuleanu, George Dragomir, Răzvan Ursachi și Alexandru Zmău. Toți au trecut de faza grupelor, iar cinci au intrat pe tabloul preliminar, în timp ce Codrin Cozmuleanu s-a calificat direct pe tabloul principal, de 64.

George Dragomir a fost eliminat în turul al doilea, unde a pierdut cu 8-15 la germanul Raoul Bonah.

Alexandru Zmău a trecut în primul tur de italianul Mattia Rea, cu 15-14, dar a ieșit din competiție după ce a cedat în turul următor la francezul Sebastien Patrice, cu 8-15.

Matei Cîdu l-a eliminat în primul tur pe Ho Tin Low, din Hong Kong, de care a dispus cu 15-13, iar în turul secund l-a întâlnit pe Rareș Ailinca, acesta fiind calificat direct în turul al doilea. Din disputa celor doi români a ieșit victorios Matei Cîdu, care s-a impus cu 15-11 și a ajuns pe tabloul principal, alături de Răzvan Ursache, care merge între primii 64 după un succes cu 15-8 în fața maghiarului Krisztian Rabb.

Mâine pe tabloul principal, Răzvan Ursachi se va înfunta cu un compatriot, Codrin Cozmuleanu, iar Matei Cîdu îl va întâlni pe georgianul Sandro Bazadze.

Sursă foto: Bizzi Team/FIE