Scrima este prezentă pe platforma on-line ”Sportul Se Joacă”!

Comitetul Olimpic și Sportiv Roman împreună cu Institutul Aspen România și BCR, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației și Cercetării au lansat platforma programului „Sportul se joacă”.

Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să faca mișcare, să identifice care disciplină îi atrage mai mult, facându-i să se joace de-a sportul în 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv. „Sportul se joacă” reprezintă o platformă educațională deschisă de alfabetizare în sport, joacă, mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții României să se joace „de-a sportul” cu copiii.

Platforma „Sportul se joacă” este activă din data de 22 octombrie 2020, site-ul www.sportulsejoaca.ro conține peste 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice.

Doi dintre marii campioni ai scrimei sunt Ambasadori ai acestui program. Ana Maria Popescu și Mihai Covaliu susțin joaca prin sport alături de Elisabeta Lipă, Alina Dumitru, Paula Ivan, Marian Drăgulescu, Éva Tófalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, George Cosac, Răzvan Pîrcălabu.

„Toată copilăria mea a fost o bucurie nemărginită pentru că aveam libertate. Mi-am petrecut mare parte din copilărie în spatele blocului unde, dacă ne plictiseam de toate jocurile pe care le știam: șotronul, elasticul etc., inventam noi unele noi. Cred că părinții mei își aduc aminte foarte bine toate tricourile și toți pantalonii pe care i-am agățat în diverse garduri. „Sportul se joacă” acoperă o plajă foarte mare, de la copii la adulți, profesori de educație fizică și mai ales pe noi, sportivii, ne ajută să transmitem mai departe mesajul că sportul face bine. Așadar, Sportul se joacă!” – Ana Maria Popescu.

„Sportul se joacă” este un program care va ajuta în primul rând prin ceea ce conține: un număr de peste 120 de exerciții, exerciții prin care copiii vor descoperi practic lumea minunată a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice și vor avea oportunitatea să aleagă ce îi atrage cel mai mult, ce li se potrivește și ce vor să practice mai departe.” – Mihai Covaliu.

Platforma „Sportul se Joacă” poate fi accesată pe www.sportulsejoaca.ro, canalul youtube „Sportul se joacă”, pagina de facebook „Sportul se joacă”.