Federația Română Sportul pentru Toți, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, organizează duminică, 31 mai, în Parcul Circului, în spatele Arenei Circului, programul educațional pentru copii intitulat “Ziua Copilului, Sport și Bucurie”.
Disciplinele sportive prezente în cadrul acestui proiect vor fi: baschet, atletism, gimnastică, tir sportiv, dans modern, arte marțiale, scrimă.
Federația Română de Scrimă va fi reprezentată, pentru demonstrații, de sportivi de la CSA Steaua București și CS Contraatac București.

Motivaţie
De ziua lor, Ziua Internațională a Copiilor, dorim să le oferim copiilor o surpriză plăcută și să scoatem parcul din cotidian. Astfel, parcul, care oferă o gamă restrânsă de activităţi fizice pentru copii, se va transforma într-o mare arenă sportivă. Doar pentru ei, sub supravegherea profesorilor de specialitate, fără limită de timp, fără să plătească nici o taxă  își pot  alege disciplina sportivă sau disciplinele sportive unde vor să participe.

Ce dorim de fapt?
În data de 31 mai 2015, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, în Parcul Circului, dorim să se desfăşoare acţiuni sportive pentru copii, sub supravegherea monitorilor de activități fizice (profesori de educație fizică, antrenori, instructori sportivi) şi a studenţilor de la facultăţile de educatie fizică şi sport.

harta

Orarul?
Programul acestui proiect este de la ora 10:00 până la 20:00.

Cui se adresează?
Acest proiect se adresează tuturor copiilor. Atât celor care sunt legitimați la un club sportiv, cât și celor care nu sunt legitimați dar și cei care sunt cu dizabilități.

Ce se va întâmpla?
În parc, într-o zona bine delimitată, de comun acord cu primăria, pentru a nu încurca pe cei care doresc să se plimbe liniştiţi,  copiii au ocazia să se înscrie la mai multe ateliere. Fiecare atelier va reprezenta o disciplină sportivă.

Cum  va fi organizat acest proiect?
Copiii care sunt legitimați la cluburi vor face demonstrații sportive după care vor invita alți copii să se alăture lor pentru a se distra împreună.
Monitorii vor fi sprijiniţi de studenţii facultăţilor de educaţie fizică şi sport ce vor activa ca voluntari. Astfel, studenţii au oportunitatea de a obţine certificatul de voluntar cu care îşi vor confirma experienţa profesională.

Orarul proiectului va fi compus din trei părți:

  1. de la ora 10:00 la 12:00 activităţile sunt dedicate preponderant copiilor cu vârsta cuprinsa intre 3 – 10 ani,
  2. de la 12:00 – 14:00 celor de 10 – 14 ani
  3. de la 14:00 la 20:00 celor peste 14 ani.