Federația Română de Scrimă vine în sprijinul pasionaților de scrimă cu un nou proiect. Începând de vineri, 8 noiembrie 2014, sportivi și antrenori de scrimă își vor scrie impresiile de la antrenamente și concursuri pe pagina de Facebook intitulată „Jurnal de pe planșă”!
„Jurnal de pe planșă” își propune să-i introducă pe iubitorii sportului cât mai mult în intimitatea scrimerilor. Periodic, sportivi și antrenori din lumea scrimeri vor împărtăși lumii trăirile lor de la concursuri, antrenamente sau alte activități specifice acestui sport.
„Jurnal de pe planșă” își propune să dezvăluie lucruri inedite trăite de sportivi și antrenori în sălile de scrimă și să apropie cât mai multă lume de acest frumos sport care este scrima.
Periodic vor scrie în „Jurnal de pe planșă” (https://www.facebook.com/jurnaldepeplansa) Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Claudia Năboiu, Rareș Dumitrescu, Virgil Sălișcan, Bianca Pascu, Mălina Călugăreanu, Vlad Porușniuc, Adrian Dabija, Alexandra Predescu, Bogdan Dascălu, Bianca Benea și mulți alții.
A doăsprezecea sportivă care scrie în jurnal este Loredana Dinu (CS Dinamo), proaspătă medaliată cu bronz la Campionatul Național de spadă seniori feminin. Loredana a revenit de cinci luni în lotul de spadă feminin al României. Ea a luat o pauză de doi ani după JO de la Londra 2012 și e decisă să ajungă la Olimpiada de la Rio, din 2016, pentru a cuceri o medalie. Iată mai jos un fragment din textul său:
„Iată că au trecut deja cinci luni de când m-am reîntors în sala de scrimă, locul în care am devenit ceea ce sunt astăzi. Mi-a lipsit enorm și mă împlinește faptul că fac ceea ce îmi place cu adevărat. De la vârsta de 11 ani m-am îndrăgostit de acest sport și pot spune că odata ce scrima îți intră în sânge, nu îți mai iese niciodată. Aceste cinci luni au trecut extraordinar de repede pentru mine. Mă simt uneori ca și când nici nu am făcut o pauză de doi ani de la antrenamente. Pe de alta parte, intrând în ciclul de pregătire al echipei de spadă a României, mi-am reamintit într-o secundă ce implică performanța: cât efort trebuie să depun, câtă muncă asiduă, câte sacrificii. Toate pentru același scop, acela de a crea ceva care să rămână în timp…”
Textul complet scris de Loredana Dinu poate fi citit AICI.