Miercuri seara, 18 iunie, emisiunea Contracronometru de la Radio România Actualități i-a avut ca și invitați pe Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, și Simona Gherman, dublă medaliată cu aur și bronz la Campionatul European de la Strasbourg de săptămâna trecută.
Realizată de jurnalistul Mugur Corpaci, emisiunea a pus pe tapet evoluția scrimerilor români la Europene dar și planurile de viitor ale Federației Române de Scrimă.
„A fost greu să stau departe de planșe doi ani, dar mulțumesc lui Dumnezeu că am revenit repede la forma pe care am avut-o când m-am lăsat. Nu a fost ușor, dar mă bucur că m-am recuperat într-un timp scurt și am reușit să ajut echipa României să cucerească medalia de aur la Strasburg. Sunt extrem de fericită, dar meritul este al tuturor fetelor și al antrenorilor”, a declarat Simona Gherman.
„Băieții din echipa de sabie nu au fost 100% din punct de vedere fizic la Campionatul European. Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea au suferit accidentări, dar vor fi apți pentru Campionatul Mondial de la Kazan. Sper să facem lucruri bune acolo, dar obiectivul nostru principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. E mult mai greu să te califici decât să concurezi la Jocurile Olimpice. Proba de sabie masculin pe echipe poate fi calendar la Rio. Încă se discută despre acest lucru la FIE”, a declarat Mihai Covaliu.
Întreaga emisiune Contracronometru cu Mihai Covaliu și Simona Gherman poate fi ascultată AICI.