Clubul Sportiv Municipal Oradea, Federația Română de Scrimă și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor organizează în perioada 30-31 mai, la Oradea, a patra ediție a Memorialului “Cornelia Ille” la spadă pentru copii, cadeți și juniori.
Concursul se dispută la masculin și feminin, doar la individual, și se va bucura de participarea a peste 100 de sportivi din România și Ungaria. Invitată de onoare a acestei competiții este Alexandra Predescu (CSA Steaua), proaspăta campioană mondială la spadă cadeți feminin individual, titlul cucerit pe 1 aprilie 2015 la Tashkent.
Întrecerea este găzduită în exclusivitate de Mall-ul Era Shopping Park, iar sâmbătă, 30 mai, în prima zi de concurs au avut loc patru probe: spadă masculin 11 ani, spadă feminin 11 ani, spadă masculin 15 ani și spadă feminin 15 ani.
Sâmbătă au participat în total 59 de sportivi, iar câștigători au fost următorii: Florin Mirică (CS UNEFS) – la spadă masculin 11 ani, Cristina Ziman (CS Satu Mare) – la spadă feminin 11 ani, Adam Macska (CS Satu Mare) – la spadă masculin 15 ani și Talida Enche (CS UNEFS) – la spadă feminin 15 ani.
Clasamentele complete finale arată astfel:
SPADĂ MASCULIN 11 ANI
1.rez 11 ani masculin
SPADĂ FEMININ 11 ANI
2. rez 11 ani feminin
SPADĂ MASCULIN 15 ANI
3. rez 15 ani masculin
SPADĂ FEMININ 15 ANI
4. rez 15 ani feminin

Programul zilei a doua de la  Memorialul “Cornelia Ille” la spadă este următorul:
Ora 9:00 – spadă masculin și feminin, 9 ani;
Ora 10:30 – spadă masculin și feminin, 13 ani;
Ora 12:00 – spadă feminin, 17 ani.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestei întreceri.
afis Memorial Ille Cornelia
Vezi mai jos o galerie foto din prima zi a concursului de la Oradea: