În această dimineață, delegația României de sabie cadeți și juniori a revenit în țară de la Campionatul Mondial de Scrimă. Sportivii au fost primiți cu flori și felicitați de către Secretarul de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Adrian Cîrstea, de reprezentanții F.R.Scrimă,, C.S. Dinamo, C.S.A. Steaua, C.S. Riposta și părinți.

La nivelul cadeților am avut patru sportivi care au luptat pentru medalie, iar Marco Șovar a reușit să câștige titlul mondial. Marco Șovar este unul dintre sportivii care a participat la această competiție cu ajutorul sponsorului DCNEU.

Mulțumim Ministerului Tineretului și Sportului pentru susținerea celor mai buni sportivi din clasamentele naționale de cadeti si juniori în vederea participării la acest Campionat Mondial, dar și sponsorilor DCNEU,  FITERMAN PHARMA,  FLANCO, FRU FRU, HELP NET și  părinților, pentru ca astfel am reușit să înscriem echipe aproape complete.

Este extrem de plăcută surpriza pregătită de partenerii noștri DCNEU, EVERSTED, OPREMI MEDFARM, SEBAMED, ORIGIN PHARMA și le mulțumim!

Mă bucur că, în continuare, prin programele finanțate de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român, C.N.O.P.J și B.O.P.J., reușim să formăm noi generații de campioni.

Toți cei 5 sportivi medaliați sunt beneficiari de Burse Olimpice pentru Juniori (B.O.P.J.).” – a declarat Marius Florea, Președinte F.R.S.

Rezultatele obținute de delegația României, condusă de Marius Florea – Președinte F.R.Scrimă, la proba de sabie de la Campionatul Mondial de Scrimă Cairo 2021, se numără printre cele mai importante din ultimii ani:

  • Medalia de aur și titlul de Campion Mondial la Cadeți pentru Marco Șovar
  • Locul 3 și medalia de bronz la Juniori pentru echipa sabie feminin, compusă din Ilinca Pantiș, Maria Matei, Felicia Iacob și Mihaela Chițu;

Sponsorii oficiali DCNEU, FITERMAN PHARMA, sponsorii HELP NET, FLANCO și partenerii FRU FRU i-au felicitat și i-au asigurat că îi vor susține în continuare.

Toți participanții au primit cadouri de la SEBAMED și flori de la IRIS.

Medaliatii au fost recompensați cu câte un voucher de la FLANCO și CEC-uri oferite de către DCNEU, EVERSTED, ORIGIN PHARMA, SEBAMED și OPREMI MEDFARM.