Comunicat de presă

București, 25 martie 2021

Federația Română de Scrimă și Fiterman Pharma au semnat un contract de parteneriat pentru susținerea și promovarea sportivilor români precum și pentru derularea unor campanii de informare și educare în comunitate.

Scrima este unul dintre sporturile de mare tradiție în România, iar Federația Română de Scrimă a devenit, în cei 89 de ani de existență, una dintre federațiile olimpice de top din țara noastră.

Cu o vechime de peste 25 de ani și respectând principiile ferme stabilite încă de la înființare, Fiterman Pharma este în prezent cel mai dinamic producător român de suplimente alimentare, dispozitive medicale, medicamente și dermatocosmetice. Fiterman Pharma respectă cele mai înalte standarde de calitate pentru fabricarea fiecărui produs, obținând de-a lungul anilor certificare GMP, ISO 9001:2008 TUV AUSTRIA si ISO 13485:2012 TUV AUSTRIA HELLAS.

Împărtășind valori comune precum succesul, dezvoltarea și echipa, Federația Română de Scrimă și Fiterman Pharma au dezvoltat împreună un parteneriat prin care și-au propus să promoveze scrimerii români de top împreună cu performanțele deosebite pe care aceștia le-au obținut atât la nivel național cât și internațional.

De asemenea, un alt obiectiv este promovarea unui stil de viață sănătos în comunitate, printr-o campanie care va implica atât sportivi, dar și medici și farmaciști dedicați meseriei lor și care se preocupă în mod constant pentru sănătatea și bunăstarea celor din jur.

Deoarece viitorul este o preocupare constantă, atât pentru Federația Română de Scrimă, prin creșterea continuă a noii generații de sportivi, cât și pentru Fiterman Pharma, care investește permanent în tehnologie și cercetare, o altă componentă a parteneriatului se referă la promovarea beneficiilor sportului în rândul gravidelor, al mamelor și al copiilor.

Împărtășirea experiențelor din competiții, dar și a lecțiilor pe care scrimerii români le-au învățat de-a lungul carierei, este un alt obiectiv al parteneriatului semnat astăzi. Vor fi disponibile materiale video și interviuri în care sportivii vor dezvălui din secretele care i-au ajutat să atingă succesul, dar și să revină în forță, pe planșă, după o înfrângere. Aceste acțiuni au scopul de a motiva persoanele din comunitate în adoptarea unor comportamente noi, învățarea atitudinii de învingător și depășirea anumitor situații din viață.

Suntem încrezători că, având alături de noi parteneri de încredere precum Fiterman Pharma, rezultatele obținute de scrimerii români la următoarele competiții internaționale, vor fi în concordanță cu obiectivele propuse. Calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, ce se vor desfășura anul acesta, dar și promovarea unor modele pe care tinerele generații de sportivi să le urmeze, sunt doar câteva dintre subiectele care au fost abordate în parteneriatul pe care l-am semnat astăzi.” – Marius Florea, Președinte Federația Română de Scrimă.

“Pasiunea, dăruirea și perseverența transformă visele în realitate. Visul Fiterman Pharma a căpătat viață în 1995, iar în cei peste 25 de ani de la înființare s-a transformat într-o poveste de succes scrisă de o întreagă echipă de specialiști dedicați și profesioniști. Mereu inspirați de oameni și respectând cele trei principii care ne-au definit dintotdeauna activitatea – calitate, echipă, dezvoltare –, punem preț pe inovație și cercetare pentru a oferi cele mai bune soluții terapeutice și susținem acțiunile și proiectele care pun în centru performanța. Suntem bucuroși să fim partenerii Federației Române de Scrimă și să promovăm împreună un mod sănătos de viață, bazat pe încredere în sine, performanță obținută prin efort continuu și putere de a-ți depăși limitele.” – Patricia Fiterman, Director Executiv Fiterman Pharma