În perioada 4-9 octombrie s-a desfășurat Cupa României SanoVita, o competiție care a adus laolaltă sportivi din categoria speranțe, de la toate cele trei arme: sabie, spadă și floretă. Acest eveniment aflat la prima ediție a fost primit cu mare bucurie în primul rând de sportivi și antrenori, dar și de părinți și susținători.

Datorită susținerii oferite de Compania SanoVita, sportivii clasați pe podium, dar și antrenorii lor, au primit premii în valoare totală de 13.200 de lei. În plus, toți sportivii clasați pe primele 8 locuri au primit premii în produse, valoarea acestora însumând 6.750 de lei. Organizarea impecabilă a competiției, dar și premiile atractive au adus pe planșe 217 sportivi de la 34 de cluburi de scrimă din toată țară.

La finalul ultimei zile de concurs am profitat de emoțiile existente pentru a-i lua un interviu reprezentantei SanoVita. Puteți afla în continuare care sunt valorile comune pe care SanoVita le-a regăsit în scrimă, dar și care sunt motivele pentru care au ales să susțină cu atâta generozitate sportivii afiliați Federației Române de Scrimă.

Din partea companiei ne-a răspuns la întrebări Ștefania Pastramă, Business Unit Manager SanoVita Wellness.Vă mulțumim pentru că susțineți scrimerii români, acceptând să fiți partenerul de încredere al Federației Române de Scrimă. Una dintre prioritățile permanente ale federației o reprezintă pregătirea și formarea viitorilor campioni, respectiv a tinerilor sportivi, care să fie capabili să asigure schimbul de generații la nivelul echipelor olimpice de juniori și seniori. Pentru a reuși în acest demers, este nevoie de o întreagă echipă în care fiecare membru trebuie să își aducă contribuția semnificativă.

Ați fost în sala de scrimă, atât în timpul antrenamentelor dar și la campionate importante. Ați regăsit aici ceva din energia companiei dvs.?

Ștefania Pastramă: Avem mult mai multe lucruri în comun decât puteam intui. În primul rând, avem o dorință similară de a deveni zi de zi mai buni și de a obține rezultate din ce în ce mai performante – cu pași mici, dar cu perseverență și asumare. Pe de altă parte, mărturisesc că am fost impresionată de energia juniorilor de la scrimă – chiar și când lucrurile nu au mers așa cum și-au dorit, nu s-au lăsat bătuți. Este o atitudine care ajută foarte mult și în mediul profesional.

Care sunt cele mai importante elemente necesare pentru a reuși în afaceri? Se pot ele adapta și în sport? 

Ștefania Pastramă: Nu este întâmplător faptul că mulți sportivi de înaltă performanță devin, după încheierea carierei sportive, oameni de business realizați. Valori precum seriozitatea, disciplina, determinarea în atingerea obiectivelor, adaptabilitatea, spiritul de echipă sunt esențiale atât în business, cât și în sport.

Pe planșă, la fel ca în afaceri, trebuie să te pregătești cât mai bine, să dai tot ce e mai bun atunci când te prezinți și ești întotdeauna într-o competiție cu adversari pe care îi cunoști sau nu.  Ce sfaturi le-ați da sportivilor pentru a reuși, având în vedere experiența dvs. de business?

Ștefania Pastramă: Fondatorii SanoVita, când au înființat firma, acum peste 25 de ani, au avut un vis, și-au asumat o misiune – să promoveze hrana sănătoasă în rândul românilor. Ideea de a mânca musli la micul dejun părea o utopie acum 25 de ani; astăzi  – și datorită lor, face parte din alimentația noastră cotidiană. Zi de zi, an de an, au lucrat pentru misiunea lor și au strâns în jurul lor o echipă care le-a împărtășit visul. Sfatul nostru pentru sportivi este să nu înceteze niciodată să creadă în visul lor de a deveni campioni, să aibă încredere în forțele proprii și în echipa lor și să învețe din fiecare experiență.

#zidezimabine este un motto care se aplică foarte bine sportivilor noștri. Ei privesc întotdeauna spre viitor, stabilind obiective pe care să le atingă și planuri pe care trebuie să le respecte. Cum pot contribui produsele SanoVita la îndeplinirea acestui demers?

Ștefania Pastramă: SanoVita îndeamnă spre o alimentație echilibrată și în general spre un stil de viață sănătos, care include și odihnă, relaxare și mișcare. Produsele noastre sunt create astfel încât să fie ușor de integrat în dieta sportivilor, având totodată multe beneficii pentru sănătate: energie, imunitate, digestie ușoară, menținerea sănătății inimii, stimulează buna funcționare a creierului etc. Nu folosim ingrediente modificate genetic, coloranți artificiali sau conservanți.

Iar pentru a completa aria de nutriție sănătoasă, recent am lansat noua divizie de suplimente alimentare SanoVita Wellness. Vorbim despre formate prietenoase – jeleuri și acadele, dedicate atât copiilor, cât și adulților, care au rolul de a ne asigura necesarul de vitamine și minerale și de a ne ajuta să facem față mai bine provocărilor cotidiene. Nu conțin zahăr, sunt vegane și au arome naturale.

Care sunt valorile  SanoVita pe care le-ați regăsit deja în scrimă sau pe care le vedeți adoptate în viitor?

Ștefania Pastramă: Valorile noastre comune reprezintă și principalul motiv pentru care am ales să fim partenerii Federației Române de Scrimă: pasiune, perseverență, rigurozitate, evoluție, ambiție. De asemenea, nu poți să urmărești o competiție de scrimă și să nu fii impresionat de viteza de reacție și de execuție. Ne dorim să ne putem mișca la fel de repede și în business.

Dl. Mircea Stoica, CEO SanoVita, împreună cu Ana Maria Popescu, la conferința de presă cu delegația României la Tokyo, 2020