Ediția a noua a Cupei Satu Mare la floretă cadeți a programat duminică, 11 februarie 2018, de la ora 9:00, la Sala de scrimă „Alexandru Csipler”, proba feminină pe echipe.
La start s-au prezentat 20 de formații: România1, România2, România3, România4, România5, Ucraina1, Ucraina2, Ucraina3, Ucraina4, Ucraina5, Slovacia1, Slovacia2, Japonia1, Japonia2, Bulgaria1, Bulgaria2, Olanda, Belarus, Turcia și România+Turcia. Sistem de concurs: tablou incomplet de 32 de eliminări directe, cu meciuri de clasament până la locul 20.
În 2018, trofeul cel mare a fost câștigat de către Japonia1. În finala mare, Japonia1 a dispus de România1, scor 45-41. Pe locul trei s-a clasat Ucraina1, care a învins în finala mică pe Slovacia1, scor 37-28.
Celelalte echipe ale României au încheiat întrecerea pe următoarele poziții: România2 – locul 7, România3 – locul 12, România4 – locul 15, România5 – locul 17.
Componența celor cinci formații ale României a fost următoarea:
România1: Rebeca Cândescu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe, Karina Vasile;
România2: Cătălina Apostol, Melissa Korossy, Teodora Șofran;
România3: Amalia Dumitru, Maria Teodorescu, Maria Ungureanu, Denisa Velica;
România4: Andreea Dincă, Denisa Mănescu, Crina Popa, Paula Radu;
România5: Iana Manolache Passima, Daria Panait, Daria Roșca.
Echipa România+Turcia a fost formată din: Diana Șuta, Anne Marie Briciu și Irem Tosun.
Rezultatele complete ale concursului de azi pe echipe pot fi văzute AICI.
GALERIE FOTO completă din proba de floretă cadeți feminin echipe a Cupei Satu Mare, ediția 2018, puteți vedea AICI.
Cupa Satu Mare la floretă cadeți, ediția 2018, a fost organizată în condiții deosebite de către Primăria Satu Mare, cu sprijinul Federației Române de Scrimă, a CSM Satu Mare, CS Satu Mare și a Direcției de Tineret și Sport a Județului Satu Mare.