U23 Sofia

Spadă, feminin, individual

Toate cele cinci spadasine tricolore au trecut examenul grupelor, intrând pe tabloul principal. Patru dintre ele s-au calificat direct în turul secund, iar Natalia Constantin a disputat și primul tur, unde a dispus cu 15-3 de Yoana Karova (Bulgaria).

În turul secund, a fost duel românesc, Natalia înfruntând-o pe Erica Badea. S-a impus, la limită, Natalia, cu 15-14.

Alexandra Predescu a trecut de turul al doilea cu victorie, scor 15-5, la Rita Sarvari (Ungaria); Daria Stănciulescu a învins-o pe italianca Francesco Gentile, cu 15-13, pentru ca Emma Șonț să o elimine pe bulgăroaica Mihaela Stefanova, cu 15-8.

În sferturi, Alexandra Predescu a învins-o pe Daria Stănciulescu, cu 15-4; Natalia Constantin a dispus cu 15-9 de panameza Alessandra Aicardi Gonzalez, iar Emm Șonț a eliminat-o pe Emma Nagy (Ungaria), cu 13-12.

Semifinalele au adus un nou duel în familie, Alexandra Predescu dispunând de Natalia Constantin, scor 15-4, în timp ce Emma Șonț i-a administrat o înfrângere cu scorul de 15-7 Asiei Volpi, din Italia.

S-a ajuns astfel la o finală românească, între Alexandra Predescu și Emma Șonț, un ultim act disputat și care s-a încheiat cu victoria Alexandrei, 15-13.

În clasamentul final tricolorele au cucerit trei medalii: aur (Alexandra Predescu), argint (Emma Șonț) și bronz (Natalia Constantin). Daria Stănciulescu a fost a 7-a, iar Erica Badea a încheiat pe locul 9.

În concursul masculin individual de spadă, Cristian Grosu s-a calificat pe tablou și l-a eliminat în primul tur pe bulgarul Radoslav Vodenov (15-13), fiind învins în turul al doilea, cu 15-12, de către italianul Lupo Veccia Scavalli.

Tot în turul secund, Cosmin Stan a pierdut la limită, 14-15, în fața bulgarului Stanimir Pelov.

În ierarhia finală, Cosmin Stan a terminat pe locul 12, iar Cristian Grosu pe 31.