Localitatea poloneză Sosnowiec a găzduit sâmbătă și duminică, 21 și 22 octombrie 2017, a treia etapă de Cupă Mondială la sabie juniori. Concursul s-a disputat la masculin individual, feminin individual și feminin echipe.
La Sosnowiec au fost prezenți 305 sportivi, iar România a fost reprezentată de opt sportivi. Cei care au tras pe planșele din Polonia pentru țara noastră au fost:
FEMININ: Cerasela Drăgan (CSM Iași), Andreea Lupu (CSM Iași), Ioana Radu (CSM Iași), Sabina Martiș (CSA Steaua);
MASCULIN: Matei Aniculoesei (CSA Steaua), Petru Aniculoesei (CSA Steaua), George Dragomir (CSM Unirea Slobozia), Răzvan Stănescu (CSM Unirea Slobozia).
Ziua de duminică a debutat la Sosnowiec cu proba feminină pe echipe, iar România s-a clasat pe locul 8. Formația alcătuită din Cerasela Drăgan (CSM Iași), Andreea Lupu (CSM Iași), Ioana Radu (CSM Iași) și Sabina Martiș (CSA Steaua) a obținut următoarele rezultate: tabloul de 16 – 45-27 cu Canada; tabloul de 8 – 29-45 cu SUA; tabloul de 5-8 – 34-45 cu Germania; locurile 7-8 – 42-45 cu Japonia.
Podiumul probei de sabie juniori feminin echipe de la Sosnowiec arată astfel: 1. Rusia, 2. Italia, 3. SUA.
Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie juniori, din sezonul 2017-2018, va avea loc în Rusia, la Soci, în perioada 11-12 noiembrie 2017.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Sosnowiec.